Sinyal yakalamak için 500 metre yürüyorlar.

Sinyal yakalamak için 500 metre yürüyorlar.
14:12 - Eylül 23 2020 Çarşamba

Sivas’ın Altınyayla ilçesine 24 kilometre uzaklıkta bulunan 320 nüfuslu Kızılhüyük köyü sakinleri, dünyanın 5G ile buluştuğu günümüzde telefonla konuşabilmek için sinyal arıyor. Köyde yaşayan vatandaşlar, soğuk kış günlerinde ve kavurucu sıcaklarda telefonla ulaşmak için 500 metre yürüdükleri yüksek bir noktada Kayseri’den gelen sinyalleri yakalamaya çalışıyor.

“Telefonumuz çekilsin diye köyden 500 metre yukarı çıkacağız”

Kızılhüyük köy muhtarı Ali Almaz, telefon görüşmesi için köyün zirvesine gittiklerini belirterek, “Telefonlarımız yok, internet altyapısı yok. Telefonumuz alsın diye köyden 500 metre yukarı çıkacağız. Bu köyün zirvesi, burada bir sinyal arıyoruz. Telefon çekiyor gibi görünüyor ama kesinlikle çekmiyor. Dünya 5G ile tanıştı ve biz 3G’yi özledik.

Köyde yaşayan Savaş Almaz, rüzgarın estiği yönün şebeke alımını etkilediğini belirterek, “Telefonun köyden alınması imkansız, buraya gidiyoruz. Karşı köyde bir reflektör var, rüzgar bu taraftan estiğinde telefonlarımız şebekeyi görüyor. “Öte yandan rüzgar esse bile, kesinlikle esmez.”

Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Selda Ağca, “Kardeşim lise öğrencisi, üniversite öğrencisiyim, onun gibi internete giremiyorum” dedi.

Veysel Korkmaz – Bünyamin Uğur

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi