Sınırlarımız Gelecekte Sürü Dronlara Emanet

Sınırlarımız Gelecekte Sürü Dronlara Emanet
15:36 - Ocak 6 2023 Cuma

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından geliştirilen sürü dron teknolojileri alanında deneysel çalışmalara devam ediliyor. Bu çalışmalar gelecekte sınırlarımızı dronların koruyacağını gösteriyor.

Sınırda Kaçakların Takibinde Kullanılabilir

SBTÜ Yapay Zeka ve Robotik alanında yaptıkları çalışmalarla geleceğe imza atmaya hazırlanıyor. Lütfü Abay Yapay Zeka ve Robotik Kontrol Laboratuvarı’nda yapılan çalışmalarda milli savunma alanında kullanılabilecek çalışmalara devam ediliyor. Sürü dron olarak bilinen dronların sınır karakollarında özellikle kaçakçıların geçişini tespit etmek için kullanılabileceği belirtiliyor. Sürü dronların toplu ve birbiri ile koordineli bir şekilde hareket etmesi için çalışmaların devam etiği bunun için kodlama çalışmalarının yapıldığı ifade ediliyor.

SBTÜ Uçak Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Nurullah Özkan üniversite bünyesinde çok yoğun mesai harcadıklarını belirterek dronların ağırlık ve batarya seçiminin çok önemli olduğunu ifade etti. Özkan dronların ne kadar küçük olursa o kadar zor tespit edilebileceğini de belirtti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi