Sınırdaki öğrenciler uzun bir aradan sonra yüz yüze eğitim görüyor

Sınırdaki öğrenciler uzun bir aradan sonra yüz yüze eğitim görüyor
10:00 - Ekim 16 2020 Cuma

Ülke genelinde corona virüsü tehlikesi nedeniyle kapatılan okullar kısmen eğitim ve öğretime açıldı. Şanlıurfa’nın Suriye sınırındaki Akçakale ilçesinde 12 Ekim Pazartesi günü okullarda eğitim kısmen başladı. Suriye’nin kuzeyini yıllarca işgal eden PKK / YPG terör örgütünün yarattığı tehlikenin gölgesinde eğitim almaya çalışan öğrenciler, operasyondan kısa bir süre sonra bu kez korona virüsü salgını nedeniyle okullarında eğitim alamadılar. .

Birlikte iki mutluluk yaşarlar

Terör örgütlerinin geçen yıl Barış Pınarı Harekatı ile bölgeden çıkarılmasının ardından öğrenciler güvenli bir şekilde eğitime devam etmenin mutluluğunu yaşıyor. Okul yönetimi, sınıfların bahçeleri ile çocukların kullandığı sıra ve masaları tek tek onarmaya başladı.

Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencileri yüz yüze eğitime başlamanın sevincini dile getirdi. Öğrenciler, “Uzaktan eğitim çok zahmetli. İnternet sürekli kesiliyor ve bağlantı kuramıyoruz ama yüz yüze eğitim daha iyi çünkü hocamız burada ve daha faydalı.

Hijyen ve sosyal mesafeye dikkat edildi

Sınıflarda derslere katılan öğrencilerin sosyal mesafeye dikkat ederek corona virüs önlemleri kapsamında oturup maske taktıkları görüldü.

Mehmet Dikeç

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi