Sınır köyü sakinleri, komşunun insanlık dışı hareketinden endişeli

Sınır köyü sakinleri, komşunun insanlık dışı hareketinden endişeli
16:00 - Ekim 17 2020 Cumartesi

Etki alanı ve etkisi tam olarak bilinmeyen insanları sağır yapma gücüne sahip, ses bombaları üreten 2 adet Uzun Menzilli Aktif Akustik Uyarıcı (LRAD) sistemi, köy sakinleri tarafından ‘Yunanistan’ın ihaneti’ olarak adlandırıldı. Memberüklütatar köyü sakinleri, bu modern silahların kullanılması halinde hem köylerde yaşayanların hem de hayvanlarının bu cihazlardan etkilenebileceğini belirtti.

Edirne Üyesiüklütatar Köyü sakinlerinden Özcan Yeşilova, İHA’ya “Bunu televizyondan öğrendik. Ses bombası yaptılar. Etkisinin ne kadar olacağını bilmiyoruz. Köyümüzün 230 hane var, insanlara ne olacağını bilmiyoruz, hayvanları neyin etkileyeceğini bilmiyoruz. Bu insanlık dışı bir hareket, biz Türkler asla savaşa ihanet etmiyoruz. El ele çarpışıyoruz. Ama bunlar hain Yunanlılar. Köyümüz Yunanistan’a çok yakın, Yunanistan’dan 500 metre ötede ”.

Atina yönetimi, Evros sınır bölgesinde skandallı bir karar daha aldı. Atina yönetiminin aldığı kararla Türkiye-Yunanistan sınırındaki Yunan Polis Teşkilatına (ELAS) ses bombası üreten ve sağır gücü olan 2 adet Uzun Menzilli Aktif Akustik Uyarı (LRAD) sistemi teslim edildi.

Dünyada sivil ve askeri alanlarda kullanılan LRAD sisteminin insanlar üzerinde kullanıldığında kafa karıştırabileceği, sağır olabileceği, dayanılmaz ağrılara neden olabileceği ve belirsiz sağlık sorunlarına neden olabileceği belirtildi. Yunanistan, Meriç Nehri’nin sınır bölgesine mobil olarak hizmet edecek bu modern silahlarla toplu kaçak göçü önlemeyi hedefliyor.

Komşu ülke Yunanistan, geçtiğimiz Şubat ayında yaşanan göç dalgasında 3 mülteciyi gerçek ve plastik mermilerle öldürüp yüzlerce mülteciyi yaraladı ve Avrupa Birliği üye ülkeleri bu insani trajedide sessiz kalmayı tercih etti.

Jiletli tel duvarlar güçlendirildi ve yükseltildi

Ayrıca Türkiye-Yunanistan sınır bölgesi Meriç’e kaçak göçe karşı açıklanan Ferecik’in başında yeni jiletli tel duvarının yapılacağı bildirildi.

Koray Foreman

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi