Sinema salonlarının faaliyetlerine ara verme süresi 1 Mart’a kadar uzatıldı

Sinema salonlarının faaliyetlerine ara verme süresi 1 Mart’a kadar uzatıldı
11:00 - Aralık 31 2020 Perşembe

Valiliklere gönderilen genelgede, salgının seyri ve olası riskler ile temizlik, maske ve mesafe temel ilkeleri dikkate alınarak hayatın her alanı için yeni kural ve tedbirlerin alındığı hatırlatıldı. kontrollü sosyal yaşam döneminin temel ilkeleridir. Alınan tedbirler kapsamında sektörün talebi doğrultusunda sinema salonlarının faaliyetlerinin 31 Aralık tarihine kadar durdurulmasına karar verildiği hatırlatıldı.

Genelge’de gelinen aşamada hem sektörün bu yöndeki talepleri hem de Kültür ve Turizm Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda; Salgınla mücadelede alınan önlemlerin devamı ve desteğinin sağlanması için sinema salonlarının faaliyetlerinin 1 Mart 2021 tarihine kadar durdurulmasının uygun olacağı belirtildi.

Bu doğrultuda İl / İlçe Genel Hijyen Kurullarının kararları Genel Hijyen Kanunun 27. ve 72. maddelerine göre ivedilikle alınacaktır.

Alınan kararlara uymayanlar Genel Hijyen Kanunun ilgili maddelerine göre idari işleme tabi tutulacak ve Türk Ceza Kanunun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlem başlatılacaktır.

Hasan ile doğrudan iletişime geçin

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi