Sınav Kaygısı ve Kişisel Gelişim Konuları Kapsam Concept Kişisel Gelişim Zirvesinde Tartışıldı

Sınav Kaygısı ve Kişisel Gelişim Konuları Kapsam Concept Kişisel Gelişim Zirvesinde Tartışıldı
16:55 - Nisan 29 2023 Cumartesi

Sivas’ta yer alan Kapsam Eğitim Kurumları, ikinci kez gerçekleştirdiği Kapsam Concept Kişisel Gelişim Zirvesi’nde öğrenci ve velilere sınav kaygısı, kişisel gelişim ve ebeveyn ilişkileri hakkında bilgilendirme sunarak değerli bir eğitim etkinliği düzenledi. Zirveye, kurumun kurucusu Ertuğrul Arslan ve Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tolga Karaköy gibi isimlerin yanı sıra, psikolog Doc. Dr. Mehmet Şahinoğlu, davranış bilimleri uzmanı Dr. Ferhat Aslan, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Psikolog Doc. Dr. Mehmet Şakiroğlu, sınav sürecinde psikolojik sağlamlık konusunda, Davranış Bilimleri Uzmanı Dr. Ferhat Aslan ise kişisel gelişim ve ebeveyn ilişkileri hakkında bilgilendirme yaptı. Eğitim kurumlarının kurucusu Ertuğrul Aslan ise öğrencilerin birinci ağızdan bilgiye ulaşmalarının önemine dikkat çekerek, teknolojinin sunduğu kolaylıkların yanı sıra, birebir bilgi almanın daha önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, öğrencilerin üniversitelerden bölüm ve meslek tercihleri hakkında doğru yönlendirmeler alabilmeleri için, doğru bilgiye ulaşmalarının önemine değindi.

Programda yapılan konuşmaların ardından, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi başta olmak üzere, diğer şehirlerde yer alan birçok üniversite hakkında tanıtım yapılarak, öğrencilerin doğru tercihler yapmalarına katkı sağlandı. Bu tür etkinlikler, öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda ebeveynleri ve öğretmenleri de bilgilendirerek, daha sağlıklı bir eğitim ortamının oluşmasına yardımcı olmaktadır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi