Simit almaya gitti, karısı ve çocukları yanan araba

Simit almaya gitti, karısı ve çocukları yanan araba
21:12 - Haziran 9 2020 Salı

Olay, Kocaeli’nin Derince ilçesi İbni Sina İlçesi’ndeki Atabey Caddesi’nde meydana geldi. Elde edilen bilgiye göre, sokakta simit fırına gelen bir kişi arabasını karısıyla ve fırının önünde 2 çocuğuyla birlikte park etti. Arabanın sürücüsü simit almak için fırına gitti. Sürücü fırında beklerken, çalışan arabadan alevler yükselmeye başladı. Arabasının ateşte olduğunu gören vatandaş hemen karısını ve çocuklarını arabadan çıkarmaya çalıştı. Bu sırada fırında yangın tüpünü alan fırının operatörü Muharrem Bilgiç ve elinde bir kova su ile koşan büyükannesi Gümüş Bilgiç yangını söndürdü.

Kameradaki olay anı

Olay anı güvenlik kameralarına yansıdı. Saniyeler içinde kaydedilen görüntülerde, araç sahibi simit satın almak için sırada beklerken dumanın arabadan yükselmeye başladığı görülüyor. Etraftaki vatandaşlar araçtaki yangına müdahale etmeye çalışıyorlar. Araç sürücüsü karısını ve çocuklarını arabada kurtarmaya çalışıyor.

“İlk müdahaleyi yangın tüpünü alarak yaptım”

Olay anını anlatan Muharrem Bilgiç, “Müşterimiz simit almaya geldi. Aracını çalışır halde bıraktı, bir karısı ve 2 çocuğu vardı. Simitlerini vermek üzereyken arabasının ateşte olduğunu gördük. Onu görünce kaçtık. İlk müdahaleyi yangın tüpünü alarak yaptım. Babam da su döktü. Yangına benzin sızıntısı neden oldu. Arabanın sahibi de karısını ve çocuklarını çıkardı. Mahalledeki herkes su döktü, biz de söndürdük. ”

“Dediğimiz zaman fırındaki simitler yandı,” Arabayı kurtaralım. ”

Araçtaki yangına müdahale etmeye çalışan Gümüş Bilgiç, “Aracın altında yangın vardı. Hemen bir kova ile su dökmeye başladım. Torunum hemen geldi ve yangın tüpüne müdahale etti. Şoför de geldi ve hemen karısını ve çocuklarını çıkardı. Kötü bir şey olmadı, şükürler olsun. “Arabayı kurtaralım ve fırındaki simitler yandı,” dedi.

Mustafa Taşören

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi