Sıcak hava korona virüsünü unutturdu

Sıcak hava korona virüsünü unutturdu
13:00 - Ağustos 2 2020 Pazar

Sosyal mesafe ve maske kullanımının ihmal edildiği bölgedeki insanlar; Göle girdi, barbekü yaptı ve ailelere ayrılan kamelyalar soğumaya çalıştı.

İlk kez göle girip piknik yaparak bölgeye ilk kez gelen ve sıcak havanın etkisiyle boğulmuş olan Hayru Nisa Köseömür, Savcılı plajına ilk kez geldiklerini ve bölgenin mesire alanı olarak çok güzeldi. Sıcak havanın etkisiyle Kırşehir’den Ankara’ya geldiğini ifade eden Mustafa Gözcü, plaj çevresinde sosyal mesafenin gözlenmediğini söyledi. Gözcü, “Plajın etrafındaki sosyal mesafeyi görmedim. Sosyal mesafeli maske takan kimse yok. Ya hastalığa meydan okuyoruz ya da sosyal mesafe kuralını bilmiyoruz.” Dedi. Arkadaşlarının tavsiyesi ile bölgeyi tercih eden İbrahim Demir, kurallara uymadan sosyal mesafeyi ihlal ederek insanlarla temas halinde olduğunu belirtti. Plajdaki katılımcıların sürekli giriş ve duyuru sistemini uyardığı bölgede halkın evlerinde gibi davranmalarını isteyen plaj görevlisi Orhan Kaya, “İnsanlar bölgede aynı şekilde davranmalı ve Sosyal mesafe.”

Artan sıcaklıkların yanı sıra göle akın eden ve tatil fırsatını bilen Kırşehir sakinleri ve çevre illerden gelen birçok vatandaş suyun tadını çıkarmayı ve plajda güneşlenmeyi tercih etti. Kırşehir’e 65 kilometre, Kırıkkale’ye 80 kilometre ve Ankara’ya 140 kilometre uzaklıkta olan Savcılı plajı, özellikle yaz ve hafta sonlarında beklenenden fazlasını çekiyor. Kaman ilçesine bağlı Büyükoba’daki Hirfanlı Baraj Gölü, Kırşehir ve çevre illerden serinlemek isteyenler için sıkça gidilen bir yer haline geldi ve 3 kilometrelik kumsalıyla Akdeniz bölgesine uymayan görsel bir güzelliğe sahip .

Vahit Aldı-Enderhan Öz

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi