Sıcak hava balonu uçuşları 22 Ağustos’ta corona virüs önlemleri ile yeniden başlıyor

Sıcak hava balonu uçuşları 22 Ağustos’ta corona virüs önlemleri ile yeniden başlıyor
14:12 - Ağustos 20 2020 Perşembe

Bakan Karaismailoğlu, her yıl 600 binden fazla turistin kullandığı balon uçuşlarında uyulması gereken kuralların genelge haline getirildiğini belirterek, “Sağlık Bakanlığı ve uluslararası kuruluşların belirlediği tüm tedbirlere ilişkin düzenlemeler yapılmıştır. balonların uçuş öncesinde, sırasında ve sonrasında alınmalıdır. ”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye ile ülkelerin etkilenen koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerle milli mücadeleyi sürdürmesi gerektiğini dünya genelinde normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte Türkiye ve dünyada uçak seferlerinin kademeli olarak açılmaya başladığını söyledi ve Vatandaşların mağduriyetten ulaşım modlarının kullanımına dikkat çekti.

Bu süreçte Bakan Karaismailoğlu, sıcak hava balonu uçuşlarının da covid-19 salgınından olumsuz etkilendiğini ve bu nedenle salgın döneminde uçuşların durdurulduğunu hatırlatarak, tüm turizm bölgelerine olduğu gibi ülkelerle de kademeli olarak karşılıklı uçuşların açılmasıyla birlikte Ülkemizin güzelliklerinin sergilendiği Kapadokya, sıcak hava balonu uçuşlarının yapıldığı bölgelere. Turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti. Karaismailoğlu, “Değerlendirmelerin ardından 22 Ağustos itibarıyla koronavirüs önlemlerinin uygulanması şartıyla balon uçuşlarına yeniden başlayacağız” dedi.

-Genel hazırlandı

Balon uçuşlarında uyulması gereken kuralların Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından belirlendiğini ve genelge haline getirildiğini anlatan Bakan Karaismailoğlu, şunları söyledi:

“Balon uçuşu öncesinde, sırasında ve sonrasında alınacak her türlü tedbirle ilgili Sağlık Bakanlığımız ve uluslararası kuruluşların belirlediği ölçüde düzenlemeler yapılmıştır. Maskeler, mesafe, kişisel temizlik, dezenfeksiyon ve diğer operasyonel konular yayınlanma aşamasında olan genelge ile düzenlenir.

Karaismailoğlu, balon sepeti bölüm kapasitesinin 4 ve üzeri olarak belirlendiği bölümlerde sosyal mesafe kuralının korunmasına yardımcı olmak amacıyla yolcuların azaltılacağını, hazırlanan genelgeye göre her yolcunun yangın ölçüm saati ve sıcaklığının alınacağını ifade etti. yolcu manifestosuna kaydedilmelidir. Bakan Karaismailoğlu, kara operasyonları sırasında sosyal mesafenin sürekli olarak korunması için gerekli tedbirlerin alınacağının altını çizdi.

– Mart ayına kadar 50 bin yolcu

Türkiye’de her yıl ortalama 600 bin turistin sıcak hava balonunu kullanan Karaismailoğlu, 2019’da bu sayının 660 bin olduğunu hatırlatarak, seferi durduran Mart ayına kadar 50 bin kişinin sıcak hava balonu turuna katıldığını söyledi.

Dünyanın belli başlı turistik bölgelerini ziyaret eden turistler için sıcak hava balonu seyahatlerinin önemli bir çekim unsuru olduğunu belirten Bakan Karaismailoğlu, görülmeye değer birçok turizm bölgesinin bu özellikleri destekleyerek dünyada turizmde marka yerler haline geldiğini vurguladı. sıcak hava balonu uçuşları ile. Kapadokya Bölgesi’nin bu marka bölgelerden biri olduğuna işaret eden Karaismailoğlu, “Kapadokya Bölgesi hem turizm hem de balon noktası olması açısından dünyada kabul gören sayılı turistik bölgelerden biri. Sıcak hava balonu uçuşları şüphesiz Nevşehir İli ve Kapadokya Bölgesi için öne çıkan turizm faaliyetlerinden biridir ve sadece bölge turizmi için değil ülke turizmi için de hayati önem taşımaktadır. Son dönemde dış hat yolcu uçuşlarımızdaki artış ve balon uçuş bölgelerinde bulunan otellerde rezervasyonların artmasının yıl sonuna kadar balon yolcu sayısını da artıracağına inanıyorum ”dedi.

Mevlüt Hasgül

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi