Sıcak Çermik yatırımı ile turizm canlanacak

Sıcak Çermik yatırımı ile turizm canlanacak
14:38 - Mart 1 2019 Cuma

Sivas Valisi Salih Ayhan, Sıcak Çermik Turizm Altyapı Hizmet Birliği (ÇETAB) tarafından düzenlenen, Sıcak Çermik Termal Turizm Bölgesinde faaliyet gösteren turizm tesisleri ve özel mülk sahiplerinin katılımı ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Sıcak Çermik Termal Turizm Bölgesinde inceleme yapan Vali Salih Ayhan, Bilici Termal Otel’de düzenlenen toplantıda turizm merkeziyle ilgili yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Toplantıya Yıldızeli Kaymakamı Süleyman Bakan, İl Özel İdare Genel Sekreter Vekili Mevlüt Soysal, Belediye Başkan Yardımcısı Abdürrahim Ceyhan, ÇETAB yetkilileri ile otel sahipleri ve Sıcak Çermik bölgesinde mülkü bulunan vatandaşları temsilen dernek yetkilileri katıldı.

Sivas Valisi Salih Ayhan, son 3 yıl içerisinde kaplıcanın çok fazla geliştiğini ve bu gelişmelerin devam etmesi için ortak hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Vali Ayhan, bu bölgede yatırımcılar tarafından yeni otellerin yapıldığını ve Sivas Belediyesi’nin de burada yapacağı yeni projeleriyle bölgenin eğlenceli hale getirileceğini ifade etti.

Vali Ayhan, kaplıca bölgesinde altyapı, içme suyu ve jeotermal suyun rehabilite edilmesi konusunda eski kuyuların kapatılması ve yeni kuyuların oluşturulması için çalışmalar yapıldığını belirterek, “Burada sürdürülebilirliği sağlamak için birlik içerisinde olmamız gerekiyor.” dedi.

9 yıl önce kurulan Sıcak Çermik Turizm Altyapı Hizmet Birliği’nin şimdi kurumsal bir yapıya kavuştuğunu ifade eden Vali Ayhan, “Burayı kurumsal bir işletme, aynı zamanda da Valiliğimizin himayesinde, belediyemizin, il özel dairemizin desteğiyle yerel bir kamu hizmeti sunmak itiyoruz. Yeni dönemde içme suyu ve termal su kullanımı noktasında ortak bir konsensüs sağlanmasını arzu ediyorum. Diğer taraftan bölgede altyapı çalışmalarını sorunsuz bir şekilde tamamlayarak, yatırımcılarımızı desteklememiz gerekiyor. Yeni dönemde buraya peyzaj çalışmaları yapılacak. Kültür Bakanlığına ve Sanayi Bakanlığına proje sunarak buranın tamamen altyapını tamamlamamız gerekiyor. Ayrıca da termal sağlık alanında önemli bir merkez olacak. Bu değeri hep beraber muhafaza etmememiz gerekiyor. Bu bir nimet, kıymetini bilelim. 10 sene değil 100 senenin planlamasını yapabilmek için bu suya dikkat etmeliyiz. Yıldız Dağı, Sıcak Çermik ve havaalanı bağlantı yolu da en kısa süre içerisinde başlayacak.” şeklinde konuştu.