Sibirya Soğukları Hafik Gölü’nü Donma Noktasına Taşıdı

Sibirya Soğukları Hafik Gölü’nü Donma Noktasına Taşıdı
12:30 - Şubat 10 2025 Pazartesi

Sivas’ta yaşanan Sibirya soğukları, Cumhurbaşkanlığı tarafından koruma altına alınan Hafik Gölü’nü dondurdu. Geçtiğimiz hafta yağan karın ardından gelen şiddetli soğuklar, gölün sıfırın altında 10 dereceye kadar düşen hava sıcaklıklarıyla tamamen buzla kaplanmasına neden oldu.

Hafik ilçesine sadece 3 kilometre uzaklıkta bulunan göl, koruma altında olmasına rağmen soğuk havanın etkisiyle bambaşka bir manzaraya büründü. Göle ev sahipliği yapan karabatak ve ördekler ise soğuklar sebebiyle göl çevresinde görünmez oldu.

Arzu Kübra Doğan isimli bir ziyaretçi, göl kenarında yaptığı açıklamada, “Hayatımda ilk defa donmuş bir göl görüyorum. Burası adeta bir Sibirya manzarası sunuyor ve göl, üzerine atılan taşlarla bile çatlamıyor. Sivas’ın kışı gerçekten de Sibirya’yı aratmıyor,” dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi