SHM’lerde Şiddet Mağdurlarına Etkili Hizmet

SHM’lerde Şiddet Mağdurlarına Etkili Hizmet
11:00 - Ekim 14 2020 Çarşamba

Bakan Selçuk yaptığı açıklamada, 81 ildeki ŞÖNİM’lerde ve 145 Kadın Konukevinde şiddet mağduru vatandaşlara kesintisiz hizmet vermeye devam ettiklerini belirtti. ŞÖNİM’ler ve Kadın Sığınma Evlerinin yanı sıra şiddet mağduru ve çocuklarının ihtiyaç duydukları konularda sosyal hizmet modellerine erişimini kolaylaştırmak ve bire bir destek sağlamak için SHM’lerin etkinliğini artırdıklarının altını çizen, Selçuk, “2020 yılı itibarıyla Kadın Hizmetleri 81 ŞÖNİM ve 347 SHM’de İrtibat Noktaları oluşturduk. Bu sayede kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamındaki koruyucu ve önleyici hizmetler SHM Kadın Hizmetleri Odak Noktaları ile daha etkin ve erişilebilir hale geldi ”dedi.

ŞÖNİM ve SHM’lerin şiddetle mücadelede işbirliği içinde olduğunu belirten Selçuk, “Aile Bilgi Sistemi üzerinden veri akışı ile ilgili birimler arasında kurulan hızlı iletişim ve koordineli çalışma sayesinde mağdurlarımıza daha kısa sürede ulaşıyoruz. Bakanlık “.

Bakan Selçuk, 25 Kasım 2019 tarihinde Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde Kadın Hizmetleri İrtibat Noktaları tarafından hazırlanan 75 maddelik ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı’na Adalet Bakanlığı İçişleri Bakanlığı ile de dahil edildi. Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı. satın aldığını hatırlattı.

Hülya Keklik

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi