SGK, Sağlık Bakanlığı’ndan COVID-19’un meslek hastalığı olması için gerekli belgeleri istedi

SGK, Sağlık Bakanlığı’ndan COVID-19’un meslek hastalığı olması için gerekli belgeleri istedi
10:00 - Aralık 19 2020 Cumartesi

SGK Sağlık Bakanlığı’na gönderdiği yazıda şunları söyledi:

Görevleri nedeniyle COVID-19’a yakalandıktan sonra ölen sağlık çalışanlarından, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi kapsamında olanlar değerlendirilebilir. Görev Geçersizliği ve (a) maddesi kapsamındakiler (işçiler) Meslek Hastalığı olarak. “

Şimdiye kadar ulaşan sağlık çalışanlarımızın bireysel başvurularının acilen değerlendirildiği ve emekli maaşlarının sabitlendiğine dikkat çekildi.

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından Sağlık Bakanlığı’na gönderilen yazıda COVID-19 hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının tüm başvurularının kurumları tarafından alınarak Sosyal Güvenlik Kurumuna gönderilmesi talep edildi.

Ayrıca, 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamındaki sağlık personeli hak sahiplerinin, ilgili SGK İl Müdürlüklerine / Merkez Müdürlüklerine başvurabilmeleri için bilgilendirilmesi gerektiği belirtildi.

COVID-19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanları ile ilgili yapılacak başvurular için SGK İl Müdürlüklerinde özel personel görevlendirildi. Bu yetkililere, işlemleri dikkatli ve hızlı bir şekilde sonuçlandırmaları talimatı verildi.

Mustafa Cenik

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi