Divriği Ulu Cami Darüşşifası’nda sesle tedavi yöntemleri

Divriği Ulu Cami Darüşşifası’nda sesle tedavi yöntemleri
17:27 - Eylül 18 2021 Cumartesi

Dünyada ilk ve tek olma özelliğine sahip olan Divriği Ulu Camisi ve Darüşşifası bilinmeyen gizli özellikleri ile kendine hayran bırakıyor.

Anadolu Selçuklu Devleti bünyesindeki Mengücek Beyliği döneminde yapılmış olan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası, Süleyman Şah tarafından eşi Melike Turan Melek ve oğlu olan Ahmet Şah tarafından inşa ettirilmiştir. Divriği Ulu Camisi 1985 yılında UNESCO’nun Türkiye’den ilk olarak listesine aldığı eser olarak bilinirken, bu eser 1228 yılında Ahlatlı Hürrem Şah tarafından yapılmaya başlanmıştır. Cami Darüşşifası’nda bulunan sesle tedavi yöntemleri ise duyanları kendine hayran bırakıyor. Ortaçağ döneminde Avrupalıların akıl hastalığı bulunan insanları yakarak öldürdüğü tarih kayıtlarında yer alırken Selçuklular döneminde bu hastaların sesle tedavi ediliyor oluşu medeniyetin geldiği seviyeyi göstermesi açısından oldukça dikkat çekici seviyede.

Bu özellikler hakkında bilgilendirme yapan Divriği Ulu Cami müezzini ve eserin gönüllü mihmandarı Nail Ayhan yapıda bulunan akustik özellikler ve ortaya konan tedavi faaliyetleriyle akıl hastalarının iyileşmesi için ecdat var gücüyle çalışmıştır dedi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi