Lütfen Vali Ayhan bizim sesimizi duysun!

Lütfen Vali Ayhan bizim sesimizi duysun!
13:07 - Aralık 2 2020 Çarşamba

Sivas’ın Kiremitli köyünde yaşayan öğrenciler internetleri olmadığı için her gün uzaktan eğitime bağlanabilmek amacıyla soğuk havada yüksek bir tepeye tırmanıyor.

Geçtiğimiz haftalarda ülke genelinde alınan korona virüs tedbirleri kapsamında yüz yüze eğitime ara verilerek uzaktan eğitime geçilmişti. Başlatılan uzaktan eğitim kapsamında ülke genelinde internet altyapısının tüm yerleşim yerlerinde bulunmamasından dolayı aksaklıklar ve mağduriyetler devam ediyor. Sivas’a bağlı Yıldızeli ilçesinin Kiremitli köyünde gerek internet altyapısı gerekse mobil baz istasyonu olmadığından dolayı öğrenciler uzaktan eğitime bağlanabilmek için her gün eksi derece hava koşullarında yüksek tepelere tırmanmak zorunda kalıyor. Bu durumdan şikayetçi olan öğrenciler sınavlara hazırlanamadıklarından ötürü Sivas Valisi Salih Ayhan’a seslenerek köylerine baz istasyonu kurulmasını talep etti.

Öğrencilerin GSM şirketlerine yaptıkları baz istasyonu kurulması ile ilgili başvurularına da olumlu cevap verilmediği öğrenildi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi