Servete yakalandılar suçlamaları reddettiler

Servete yakalandılar suçlamaları reddettiler
13:00 - Aralık 6 2020 Pazar

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın emriyle 23 Alman vatandaşının dolandırılması üzerine soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında savcılığın talimatı ile polis, dolandırıcılık olayını işlediği belirlenen suç örgütü ve örgütün lideri Amar’ın da aralarında bulunduğu 39 şüpheliye İzmir’de 48 farklı adrese eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Sun ve yöneticileri gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 1,5 milyon euro, 200 bin dolar ve 150 bin TL, 5 kilo altın, 25 kol saati, 5 ruhsatsız silah ele geçirildi.

Yaklaşık 6 aylık takibin ardından gözaltına alınan 39 şüphelinin işlemleri Asayiş Şube Müdürlüğü’nde tamamlandı. Örgüt lideri Amar Sun da dahil olmak üzere zanlılar adli makamlara sevk edildi. Şüpheliler adliyeye sevk edilirken sessiz kaldılar.

Suçlamaları reddetti

Öte yandan örgütün lideri Amar Sun’ın Almanya’da dolandırıcılıktan son cezası olduğu ve hapishane kaçağı olduğu tespit edildi. Şüphelilerin karakoldaki ifadelerinin detayları da ortaya çıktı. Örgüt lideri Amar Sun da dahil olmak üzere zanlıların büyük çoğunluğunun suçlamaları reddettiği öğrenildi.

Ali Gözeten – Sinan Yeniçeri

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi