Selden 4 gün sonra Dereli sokakları büyük ölçüde temizlendi

Selden 4 gün sonra Dereli sokakları büyük ölçüde temizlendi
13:00 - Ağustos 26 2020 Çarşamba

İlçedeki çalışmalar da havadan izlenirken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yapılan çalışmaları yerinde inceliyor. Yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Süleyman Soylu, “Tam bir seferberlik var. Herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Dereli Belediyemizden Giresun Belediyemize. Orman Bakanlığımız DSİ’den Çevre ve Şehircilik Bakanlığına kadar tüm kurumlarımız bir yandan özel teşebbüsümüz araçlarını gönderirken diğer yandan polisimiz, jandarmamız, herkesin elinde küçük iş makineleri, Herkesin elinde kürekler, bazıları dükkanı boşaltır, vatandaşlarımıza yardım eder. . Elektrik idaresi, herkesin büyük gayretiyle su vermeye çalışıyor. Bir yandan yıkımlar oluyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız dereyi işgal etmemesi gerektiğini düşündüğümüz binaları derhal yıkıyor. 1-2 gün içinde daha net bir resme sahip olacağız. Büyük bir seferberlik olduğu aşikâr. Burada dururken arama kurtarma çalışmalarımız devam ediyor ”dedi.

“Allah, böyle bir felaketten sonra herkesin işbirliği yapmasına müsaade etsin”

Şu anda 8 köy yolunun kapalı olduğunu ve bunları açma seferberliğinin devam ettiğini belirten Soylu, “Burada görmüyorsunuz ama özellikle Espiye, Doğankent, Güce ve Dereli’de köy yollarında büyük hasar ve yıkım var. bir veya iki ilçede. Topraklarda büyük kaymalar var, heyelanlar var. Diyelim ki 35 km’lik yolun 25 km’si 26 km uzunluğunda. Böyle bir resimle karşılaştık. Köprülerde hasar var. Tüm bu hasarların onarımı devam ediyor. Bu, tüm kurum ve kuruluşlarımızla birlikte, tüm kurumları ve özel teşebbüsleriyle birlikte devletin büyük bir mücadelesidir. Herkes elinden geleni yapar. Bazıları yiyecek dağıtır, bazıları su. Bazı vatandaşlar dükkanlarını birlikte temizliyor. Allah kimseye böyle bir felaket getirmesin. Allah böyle bir felaketten sonra herkese işbirliği yapmasını versin. Burada bu işbirliği var. Yaklaşık 200 jandarmamız dükkânları temizliyor. Vatandaşın onları tek başına temizlemesini beklemek haksızlık olur. Ziraat Bankası var, içeriye 3,5 metre yüksek ek ücret girildi ”dedi.

Bakan Süleyman Soylu, sele maruz kalan ve sel mağduru vatandaşlarımıza şükranlarını sunarak, “Sel mağdurlarımıza şükranlarımdan biridir. İlk dakikadan ‘öfke’ bile demediler. Tanrıya şükür. Bu olayın büyüklüğü karşısında Allah’a minnettarlığı, sabrı ve minnettarlığı, can kaybımız var, kayıplarımız var ama konunun daha büyük olmadığı için minnettarlığı bizi çalışma noktasında başka bir noktaya getirdi. , ”Dedi.

Hasan Fehmi Demir – Ersen Küçük

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi