Selde kaymasın diye dükkânını bir iple camiye bağladı.

Selde kaymasın diye dükkânını bir iple camiye bağladı.
11:00 - Ağustos 30 2020 Pazar

Olay, Rize’nin Çayeli ilçesine bağlı Büyükköy beldesinde meydana geldi. İlçenin Demirciler Mahallesi’nde bakkal olarak çalışan Oktay Özdemir, doğuyu etkileyen şiddetli yağışlarda sellerin önlenmesi için dükkanını dükkanının hemen karşısındaki caminin sütununa bağladı. Karadeniz geçen hafta.

O anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti ve sosyal medyada paylaştı. Sosyal medya kullanıcılarının dikkatini çeken video birdenbire binlerce kişi tarafından paylaşılınca Büyükköy Belediyesi harekete geçti ve bölgeyi inceledi. Yapılan incelemeler sonucunda sürekli heyelanın olduğu yere duvar yapılmasına karar verildi.

Mağazalarının altınlarının her yağmurda kırıldığını ve afet olmadan olaya dikkat çekmek istediklerini belirten Oktay Özdemir, sosyal medyada böyle bir paylaşımda bulunduklarını söyledi, “Korku anları yaşadık. Bu her seferinde olur. Dükkanın dibi her yağmurda kırılıyor, ekipler gelip yolu açıyor. Burada taşlar var. Aşağı yuvarlanıyorlar. Bize düşmesin diye çabuk geçiyoruz. Biz uyardık ama bize aldırış etmediler. Sosyal medyada paylaşıldığında dikkat çekti. Sonra belediye ekiplerimiz geldi ve onları inceledi. Şimdi işlemler başladı. ‘Bir an önce yapacağız’ dediler. Şimdi bekliyoruz ”dedi.

Hasan Fehmi Demir

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi