Selçuk Bayraktar’ın duygusal yazımı 5 yıl önce

Selçuk Bayraktar’ın duygusal yazımı 5 yıl önce
18:00 - Aralık 9 2020 Çarşamba

Türkiye’nin savunma sanayinde son yıllardaki en büyük atılım, İHA ve sihai olarak görülüyor. Bu başarının en büyük mimarlarından Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, 2015 yılında Batman Günlükleri / #SeyirDefteri başlıklı yazısında Bayraktar TB2’nin havada 1000. görev saatini tamamladığını belirtiyor. Uçağın yazıdan bir gün önce envantere girdiğini belirten Bayraktar, havada ilk 1000 saate kadar uçağı terk etmeyeceğine söz verdiğini anlatıyor. Bunun gerçekleşmesinin ardından ‘Artık ben özgürüm, o da özgür’ notunu düşüren Bayraktar, “Umarım ülkemiz bir gün karada, denizde ve gökyüzünde hakikaten bağımsız, özgür ve hür olur” dileklerini dile getirdi.

2015 yılında sosyal medya hesabından 5 yıl aradan sonra yazdığı duygusal yazı Bayraktar, ‘Tam 5 yıl önce … Envantere yeni giren BayraktarTB2 çalışmalarına başladı. Görevdeki ilk 1000 saati yeni tamamladı. Şimdi 270.000 saati geride bıraktı. Göklerimizde Özgür ve Özgür “.

Selçuk Bayraktar’ın o yıllardaki yazısı şöyle:

“Bayraktar TB2’nin 1000 saatlik başarılı görev uçuşunun ardından

Uçak (Bayraktar TB2 İHA) görevden yeni döndü, indi

Dün indi

Toplamda şu anda 1045 saat olmalı. Muhtemelen herkes, benim gibi, her kalkıştan ve her inişten önce, uçak havadayken, oturdular ve kalktılar.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi