Şeker hastalığı olanlar evladına bakar gibi ayaklarına bakmalı

Şeker hastalığı olanlar evladına bakar gibi ayaklarına bakmalı
19:27 - Ocak 4 2021 Pazartesi

Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi doktorlarından Dr.Öğr. Üyesi Neşe Kurt Özkay dünyada en sık görülen hastalıklardan olan şeker hastalığı ve ayak sağlığı konusunda bilgiler verdi.

Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi’nde Plastik Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı olan Dr.Öğr. Üyesi Neşe Kurt Özkay, dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok sık görülen diyabet hastalığı ve bu hastalığa bağlı olarak gelişen ayak rahatsızlıkları konusunda detaylı açıklamalarda bulundu. Diyabet rahatsızlığı olan vatandaşların ayak sağlığına aşırı derecede önem göstermesi gerektiğini söyleyen Özkay, kendi evlatlarına dikkat eder gibi ayak sağlıklarına dikkat etmeleri lazım dedi. Hastalıktan dolayı oluşan sinir kayıplarının ve doku hasarlarının önüne geçmek maksadıyla da düzenli olarak kontrole gitmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Özkay, kendi hastanelerinde bulunan ‘Diyabetik Ayak Polikliniği’nde diyabet hastalarına haftanın 5 günü hizmet verdiklerini ve diyabet hastalarının ilerleyen zamanlarda olumsuz sonuçlar ile karşılaşmamak adına mutlaka kontrol altında olmalarının şart olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi