Şehitlerimizin isimleri ve ülkeleri açıklandı!

Şehitlerimizin isimleri ve ülkeleri açıklandı!
12:00 - Temmuz 16 2020 Perşembe

Van’dan kalkan keşif uçağı görevden dönerken ezildi. Kırılan uçakta 7 polis memuru şehit edildi.

Komiser Yardımcısı İrfan Aydoğan

Van’daki Artos Dağı’na düşen keşif uçağıyla şehit olan komiser yardımcısı İrfan Aydoğan’ın acı haberi, babasının Bursa’daki taş ocağına ulaştı. İrfan Aydoğan’ın annesi Mediha Aydoğan’ın bir ay önce Erzurum’da oğlunu ziyaret ettiği ve şehit olduğu gün Erzurum’da olduğu öğrenildi. Tokat doğumlu 29 yaşındaki tek komiser yardımcısı törenle Bursa’ya defnedilecek.

Uçak Van’da keşif için yola çıktığında, görevinden dönerken Artos Dağı’na çarpması sonucu 2 pilot ve 5 teknik personel de dahil olmak üzere toplam 7 polis şehit edildi. Uçakta bulunan Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü Havacılık Şube Müdürlüğünde görev yapan İfan Pilot Komiser Yardımcısı İrfan Aydoğan’ın şehit olduğu haberi, Bursa Nilüfer’deki babanın evine ulaştı. Acı şehit amcası Mustafa Aydoğan’a Nilüfer Kaymakamı Avni Oral tarafından verildi ve yakınları keder yaşadı. Bekar olduğu öğrenilen şehidin taziye evine Türk bayrakları asıldı. Şehidin yakınları, protokol üyeleri ve mahalle sakinleri teselli etti.

Annesi Erzurum’u ziyarete gitti

Van’a düşen uçakta şehit olan İrfan Aydoğan’ın bir süre önce babasını kaybettiği, annesi Mediha Aydoğan’ın yaklaşık bir ay önce Erzurum’da görevli oğlunu ziyaret ettiği ve Erzurum’da olduğu öğrenildi. Bir ay için. Şehidin amcası ve ağabeyinin Van’a gidip şehit komiseri komiseri İrfan Aydoğan’ın cesedini alacağı öğrenildi.

Van’dan gelen keşif uçağının ezilmesinin sonucu olarak, 5’i teknik personel olan özel operasyon polis memuru Onur Ramazan Bayram’ın baba oğluna şehit bir yangın düştü. Manisa’nın Alaşehir ilçesi.

Manisa’nın Alaşehir ilçesi bir hafta içinde ikinci şehitini yas tutuyor. Uçak Van’da keşif için yola çıktığında, görevinden dönerken Artos Dağı’na çarpması sonucu 2 pilot ve 5 teknik personel de dahil olmak üzere toplam 7 polis şehit edildi. Onur Ramazan Bayram’ın (30) kırılan uçaktaki özel operasyon polisi tarafından şehit edildiği haberi, Manisa’nın Alaşehir ilçesi Soğuksu İlçesi’nde ikamet eden ailesine ulaştı. Acı verici haberler Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, Alaşehir Belediye Başkan Yardımcısı Muammer İbişoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Başkomutan Yardımcısı Çavuş Şefi Çavuş Coşkun Akçay, Peder Nail Bayram ve annesi Semra Bayram büyük üzüntü yaşadı. Türk bayrağı bekar olduğu öğrenilen şehidin evine asıldı. Şehitin ailesi ve akrabaları, protokol üyeleri ve mahalle sakinleri sakinleştirildi.

Alaşehir’de bir hafta içinde ikinci şehit ağrısı

Öte yandan, Alaşehir ilçesi ikinci şehitini bir hafta içinde değiştirir. 9 Temmuz’da Sakarya’nın Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasından imha edilmek üzere getirildiği ocakta patlayıcıları kamyondan alan patlamada, Alaşehirli Jandarma Uzmanı Çavuş Mesut Yazar şehit oldu.

Semih Güzelay, Komiser Yardımcısı

Van’ın Gevaş ilçesinde Artos Dağı’nın düştüğü uçakta şehit olan 7 polis memurundan birinin İzmirli olduğu öğrenildi. Şehit Komiser Yardımcısı Semih Guzelay’in ailesi acı bir şekilde bilgilendirildi.

Van’ın keşfine başlayan uçak, görevinden dönerken Artos Dağı’na çarptı ve 2 pilot ve 5 teknik personel dahil olmak üzere 7 kişi şehit edildi. Şehitlerden biri olan İzmir Torbalılı Komiser Vekili Semih Güzelay’ın babasının evi acı haberler aldı. Torbalı Kaymakamı Ercan Öter ve Torbalı Kaymakamı Komutanı Emre Balcı şehitin babası Mustafa Güzelelay’a acı haberler verdi. Acı haber verildikten sonra şehit babasının evine Türk bayrağı asıldı.

Vali Öter: “Milletimize başsağlığı dileklerimizi ve sabrımızı diliyorum”

Kaymakam Ercan Öter, “Van’da uçan insanlı keşif uçağımız, Hakkari bölgesi Van Gevaş’ta Artos Dağı’na düştü. Uçaktaki 7 polis memurumuz şehit edildi. Komiseri Vekilimiz Semih Güzelay’ın ailesi ilçemiz Ayrancılar Fevzi Çakmak Mahallesi’nde ikamet ediyor. Şehitlerimize başsağlığı diliyorum, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. ”

Şehit Komiser Vekili Semih Güzelay’ın 4 ay önce evlendiği ve eşinin Ankara’da olduğu öğrenildi.

Pilot Polis Samet Üstüner

Van’da keşif için çıkan uçağın görevinden döndüğü sırada şehit düşen Pilot Polis Samet Üstüner, Ankara’dan Beypazarı ilçesinde babanın taş ocağına düştü.

Pilot Polis Samet Üstüner, uçağın Van’ın Gevaş ilçesinde Artos Dağı’na düşmesinden sonra keşif gözetimi sırasında şehit edildi. Şehadet’in haberleri ailesine verilirken, acı haberlerden sonra şehit babasının sobalarının Ankara’nın Beypazarı ilçesinde bulunduğu cadde Türk bayrakları ile donatıldı. Beypazarı Belediyesi ekipleri de taziye çadırı kurdu. Evlenen şehit babasının adının Adam, annesi Ayşe ve kız kardeşi olduğu öğrenildi.

Polis memuru Burak Derya

Van’daki keşif uçağının düşmesi sonucu ölen şehit olan Burak Derya’nın (28) haberi, Mersin’in Anamur ilçesinde babanın kalbine ulaştı.

Şehit Yıldırım Yıldırım Beyazıt İlçesi’nin evinde acı haberi alan Peder Özcan Derya ve annesi Fides Derya, büyük bir üzüntü yaşadı. Türk bayrağı şehitin evine asılırken, sakinler ve yakınları başsağlığı dileklerini ziyaret etti. Şehidin yarın Anamur’a gömülmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi