Şehit işçilerin kanı yerde değil

Şehit işçilerin kanı yerde değil
21:00 - Haziran 28 2020 Pazar

Van’ın Çatak ilçesinin kırsal kesiminde İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Polis Özel Harekâtı (PÖH) ve Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Özel Operasyonları (JÖH) tarafından gerçekleştirilen hava destekli operasyonla birlikte 3 terörist etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen teröristlerin 8 Haziran’da Belbuka Yaylası’nda yol inşaatı yapan işçileri taşıyan servis aracının geçişi sırasında el yapımı bir patlayıcı ile gerçekleştirilen saldırının failleri arasında olduğu tespit edildi.

“Haberleri alır almaz, şükürler olsun ki dua ettim

İHA muhabiriyle konuşan Emrah Baran’ın karısı Hülya İrez Baran, Van Vali Yardımcısı Ferhat Atar’ın kendisine şunları söylediğini söyledi: “Haberi alır almaz hemen gittim ve abdest alıp dua ettim. Rabbime sığındım. Yaktım, kimse yakmamalı. Rabbim bu zalimlere fırsat vermeyecek. Rabbim onları sefil etsin. Bakanımıza da teşekkür ediyorum, dedi. Karıma ondan bahsettim. Rabbim, devletimizin büyüklerinin acı çekmesine izin vermeyin. Rabbim onlardan memnun olsun. Onlara minnettarım. Beni yalnız bırakmıyorlar. Bu beni çok mutlu eder. Tekrar geleceklerini söylediler. Kafamda yerler var. Onları gördüğüm gibi, onlardan güç alıyorum. Biz vatanlarını ve milletini seven bir aileyiz. Canım gitti, başka hiçbir can yakılmamalı. Rabbim onlara fırsat vermesin. ”

“Bu hain tuzak karımı benden aldı”

Aldığı haberlere su serpiştirdiğini söyleyen Baran, “Kalbimin soğuduğunu ve içeceklerin soğumadığını söylüyorum. Öyle bir ateş ki sadece düştüğü yeri yakıyorlar, aynen böyle. Kimse sol tarafımdaki boşluğu dolduramaz. Bugün 3 hainin nötralizasyonu en azından kalbime su döktü. Bu hain tuzak karımı benden aldı. 4 yaşında bir oğlum var. Kalbim yanıyor. Kimsenin yanmasını istemiyorum. Operasyonu kimin yaptığını komutan bilmiyorum, Tanrı onları binlerce kez korusun. Bugün 20. gün ve etkisiz hale getirildi. Bir dereceye kadar rahatladım. Çocuğum bana ‘anne’ dediğinde anne kelimesinden korkuyorum. Çünkü çocuğuma cevap veremem çünkü babasına soracak. Kimse bunu bilemez ve anlayamaz. Bunu sadece yaşayanlar biliyor. Bu acıyı kelimelere dökemiyorum. Vatan için teşekkürler. Eşim memleketine ve milletine çok bağlıydı. Bakana tekrar tekrar tweet gönderdi. Eyalet büyüklerimiz buraya geldiğinde hemen giderlerdi. Bakanımızla konuştum ve ‘Süleyman baba’ dedim. Onunla konuştum ve eşime söyledim. “Senden güç aldım,” dedi bakanım ve devletimden güç alıyorum. Gerçekten, Allah devletimize izin vermemelidir. Sadakatlerini uygun şekilde yerine getiriyorlar. Rabbim bu zalimlere fırsat vermesin, ateşin üzerlerinde olmasına izin ver. “

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi