Şehit Annesi Oğlunun Adının Verildiği Okulu Gezdi

Şehit Annesi Oğlunun Adının Verildiği Okulu Gezdi
19:19 - Mart 3 2019 Pazar

Şehit özel harekat polisi oğlunun bir okula verilmesini isteyen Şemsi Yurtoğlu’na Sivas Valisi Salih Ayhan sürpriz yaptı. Hastanede tedavi görmekte olan şehit annesini oğlunun isminin verildiği okulu gezdiren Vali Salih Ayhan, şehit annesinin isteğinin yerine getirdi.

2016 yılı itibariyle PKK terör örgütüne yönelik operasyon sırasında şehit düşen Özel Harekat Polisi Hakan Yurtoğlu şehit oldu. Katıldığı bir program vasıtasıyla oğlunun isminin bir okula verilmesini isteyen şehit annesinin isteği yerine getirildi. Bu isteği yerine getirmek üzere Sivas Valiliği harekete geçti. Huzur Mahallesinde yapımı tamamlanmış olan bir okula şehit polisin adı verildi.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi gören anneye Vali Salih Ayhan sürpriz yaparak makam aracıyla hastaneye geldi. Vali, şehit annesini makam arabasıyla kendisinin gezdireceğini söyleyerek şehit annesini, makam aracına bindirdi. Makam aracında duygularını dile getiren Vali Ayhan, “Şehit annemizin ‘Evlatsız olur da vatansız olmaz’ sözleri beni çok etkiledi. Bunu hiçbir duygu hiçbir irade söyletemez. Türk anasından başkası da bunu söylemez. Böyle analarımız olduğu sürece Allah’ın izni ile sırtımız yere gelmez” dedi.

Vali Ayhan, terör örgütü ile girilen çatışmada şehit olan Yurtoğlu’nun kanının yerde kalmadığını ifade etti. Şehit annesi ise oğlunun çok insaniyetli birisi olduğunu ifade ederek, “Vatan olmazsa nereye gideriz. Hakan da vatanı için gitti. Benim çocuğum vatan için şehit oldu” diye konuştu.

Şehit Oğlunun Adının Verildiği Okulu Görünce Gözyaşlarını Tutamadı

Şehit annesini okulda özel harekat polisleriyle birlikte öğrenciler çiçeklerle karşıladı. Okulun girişindeki şehidin fotoğrafının bulunduğu alanda gözyaşlarına hakim olamayan şehit annesi, okulu gezerek, öğrencilerle bir araya geldi.

Şehit Annesi: “Evlatsız olur da vatansız olmaz”

Okul çıkışında açıklamalarda bulunan şehit annesi; “Evlatsız olur da vatansız olmaz. Her şehit annesi de benim gibi düşünüyordur. Oğlumun adını bu okula vererek bizlere dünyayı vermiş kadar oldunuz” dedi. Vali Ayhan’a teşekkür eden şehit annesi, öğrencilere de tavsiyelerde bulundu.

Okuldan tertemiz yüreği, vatan sevgisi ile dolu öğrenciler yetiştiği sürece sırtımızın yere gelmeyeceğini ifade eden Vali Ayhan da, “İdareciler olarak üzerimize düşen görevi yapmamız gerekir, yapıyoruz da. Bu okulumuz Sivas’ın en güzel yerinde binlerce öğrencimize hizmet verecek, binlerce Hakanlar yetişmiş olacak. Şehit annemiz o kadar güzel duygulara sahip ki anlatmaya kitaplar kafi gelmez. İnşallah onun duaları ile daha çok güzel hizmetler yapacağız. Sizlere ne kadar çok hizmet edersek, o şehidimizin hatırasını da korumuş ve muhafaza etmiş oluruz. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Sizlere de sağlık, sıhhat, afiyet versin” şeklinde konuştu.

Okul ziyaretine şehit annesiyle birlikte şehit babası Mustafa Yurtoğlu da katıldı. Ziyaret sırasında duygusal anlar yaşandı.