Kandil gecesinde yüreğimiz yandı: 33 şehidimiz var

Kandil gecesinde yüreğimiz yandı: 33 şehidimiz var
10:04 - Şubat 28 2020 Cuma

Suriye’de bir süredir devam eden gerginlik ve şehit haberlerine dün gece hain saldırı sonucu 33 şehit haberi yüreklerimizi parçaladı. Askerlerimize İdlib’de havadan yapılan saldırı sonucunda 33 askerimiz şehit olurken çok sayıda askerimizin de yaralanarak hastanelere kaldırıldığı açıklandı.

Dün akşam geç saatlerde yaşanan kahpe saldırıyla ilgili ilk açıklama ve sonraki açıklamaları Hatay Valisi Rahmi Doğan üstlendi. İlk olarak 9 şehit verdiğimiz belirtildikten kısa bir süre sonra saatler tam 12’yi gösterirken şehit sayısının 22’ye yükseldiği açıklandı. Son defa saatler 03.50’yi gösterdiğinde kameralar karşısına geçen Vali Rahmi Doğan, bazı yaralı askerlerin de yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadığını açıklayarak şehit sayısının 33’e yükseldiğini açıkladı.

Vali Rahmi Doğan açıklamasında hava saldırısının Suriye’deki rejim askerleri tarafından yapıldığını açıklarken, hastanelere kaldırılan yaralı Mehmetçiklerimizin hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtti.

Olayın yaşanmasının hemen ardından Ankara’da bir Güvenlik Zirvesi gerçekleştirildi. Zirvede Türkiye’deki mültecilerin sınır kapılarından serbest olarak geçebilmesi kararı alındı. Bu kararın ardından çok sayıda mültecinin sınırlara yöneldiği görüldü.

Rusya’dan İlk Açıklama

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan ilk açıklamada Türk askerlerinin bulunduğu bölgede Rus Hava Kuvvetleri’nin herhangi bir operasyon düzenlemediği savunulurken, saldırının yaşanmasının hemen ardından Suriye’ye ateşkes çağrısında bulunulduğu da belirtildi. Açıklamada Türk askerlerinin bulunmaması gereken bir bölgede olduğunu da ifade eden Rus yetkililer, Türk askerlerinin bölgedeki militan olarak görülen güçleri desteklediğini de ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi