Seçim Vaatlerinin Ardından Tekirdağ’da Su Fiyatlarına Büyük Zam

Seçim Vaatlerinin Ardından Tekirdağ’da Su Fiyatlarına Büyük Zam
13:40 - Aralık 4 2024 Çarşamba

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ), genel kurul toplantısında alınan karar ile su ve atık su hizmetlerine yüzde 50 zam yapılmasını onayladı. Bu karar, Tekirdağ genelinde ciddi reaksiyonlarla karşılandı. Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer’in seçim öncesi su ücretlerinde indirim yapacağına dair vaatleri, bu zam ile adeta ters köşe oldu.

Artan Tepkiler ve Sosyal Medya Yansımaları

Zam kararı, özellikle sosyal medya platformlarında geniş yankı buldu ve ekonomik zorluklarla mücadele eden dar gelirli vatandaşlar için yeni bir yük olarak görüldü. Kamuoyu tepkisi giderek artarken, ekonomik sıkıntıların daha da ağırlaşacağı endişesi dile getirildi.

Seçim Vaatleri ve Halkın Tepkisi

Dr. Candan Yüceer’in seçim kampanyası sırasında yaptığı indirim vaatleri, zam kararının ardından eleştirilerin odağı haline geldi. Vatandaşlar, verilen sözlerin çok çabuk unutulduğunu ve bu durumun halkın ekonomik yükünü arttırdığını ifade etti.

Kamuoyunun Sesi: 11 İlçeden Yankılanan Tepkiler

Tekirdağ’ın 11 ilçesinden gelen tepkiler, özellikle dar gelirli vatandaşların bu zammın altında ezilme endişesini güçlendiriyor. Sosyal medya üzerinden başlatılan kampanyalar ile zammın geri çekilmesi talep ediliyor.

Mizahi Eleştiriler ve Belediye Yönetimine Çağrılar

‘Candan belediyecilik’ vaatleri, ‘zamdan belediyecilik’ eleştirileriyle sosyal medyada gündem oldu. Vatandaşlar suyun bir lüks değil, temel bir ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, belediye yönetiminden bu kararı gözden geçirmesini ve halkın sesine kulak vermesini istiyor.

Yazar: Halil Dağ

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi