SCÜ Projesi TÜBİTAK’tan onay aldı

SCÜ Projesi TÜBİTAK’tan onay aldı
16:35 - Haziran 10 2019 Pazartesi

2019 TÜBİTAK BİGG(Bireysel Genç Girişim) proje yarışmasında 1512 proje yeterli görülerek TÜBİTAK tarafından başarılı sayıldı. Arş.Gör. Dr. Ahmet Aksöz, genç girişimcilerin hazırladığı ve kendi firmalarını kurmak üzere hazırlık yapan ve projesini sunan 4594 girişimci arasında 146 kişi arasına girmeyi başardı.

Dr. Ahmet Aksöz’ün hazırlığını yaptığı ve danışmanlığını ise Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Yunus Torun’un yapmış olduğu proje TÜBİTAK tarafından verilecek olan TEYDEB Tekno-girişim desteğinden faydalanacaktır.

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ’NİN PROJESİ TÜBİTAK’TAN ONAY ALDI

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2019 TÜBİTAK BİGG proje yarışmasında başarı elde eden Dr. Ahmet Aksöz, hazırladıkları projede pratik çözümler sunan ve akıllı bir sisteme sahip olan kesintisiz güç kaynağı yaptıklarını belirtti. Aksöz, elektrik kesintisinde genellikle jeneratör kullanıldığını ve bu jeneratörlerin devreye girmesinin biraz zaman alması sebebiyle elektrik kesintisi oluştuğunu ifade ederek hazırladıkları projenin kesintiyi algılayarak anında devreye girdiğini ve kesintisiz gün kaynağı olarak kullanılabileceğini belirtti. Sistemin akıllı olarak tasarlanmasında M2M adı verilen bulut teknolojisini de kullandıklarını ve böylece kullanıcıya da bilgilendirme sunduklarını açıklayan Ahmet Aksöz, bu çalışmanın üniversite adına ve Türkiye adına çok faydalı bir çalışma olduğunu düşündüğünü de ekledi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi