Scooterlara gelen düzenleme

Scooterlara gelen düzenleme
14:00 - Ekim 12 2020 Pazartesi

AK Parti Grup Başkan Vekili Muş, TBMM’de açıklama yaparak Çevre Ajansı’nın kurulması ve çevre ile ilgili 39 maddelik kanun önerisi yaptıklarını söyledi. Çevre Ajansı hakkında bilgi veren Muş, “Hayatımızda kullandığımız ambalajları tekrar sisteme dönüştürmek için organize edecek. Türkiye’de 9 milyar plastik, 6 milyar cam, 4 milyardan fazla alüminyum ve metal kap kullanılıyor, bunların toplamı 20 milyara yakın. Sistemle birlikte camda dönüşüm oranı yüzde 90’dan yüzde 90’a, plastik yüzde 67’den yüzde 6’ya plastik yüzde 57’den yüzde 6’ya çıkacak “dedi.

Pil, elektronik, akü, lastik gibi ürünlerin dönüştürüleceğini belirten Muş, “Hammadde ihtiyacını azaltacak, emisyonları azalacak. Yeni üretimlerin israfında azalma olacak. İlk yılın 7 bin 500 olmasını bekliyoruz ve 20 yıl içinde 12 bin kişi istihdam edilecek 20 yılda 6 milyar Euro katkı yapmasını bekliyoruz.Sistem 2022 Ocak’ta çalışacak. Kanun çıktıktan sonra sistem bir yıllığına kurulacak 2021 yılı başında tüm içecek ve teneke kutular ekonomiye kazandırılacak.

Çevre Kanununda değişiklik yaptıklarını belirten Muş, “Depozito sistemine dahil olmayan satış noktalarına her metrekare için 100 TL idari para cezası verilir. Atık yönetim sistemi kurmayanlar ve beyanname vermeyenler Benzin, naftalin depolanması, Dolum ve taşımaya ilişkin Bakanlıkça belirlenen esas ve kriterlere göre terminal ve dolum adalarına 60 bin TL, dolum adalarına 30 bin TL idari para cezası Akaryakıt istasyonlarına tankerlere 3 bin TL verilecek, halka açık yerlerde çevreyi kirletenler bin TL idari para cezası alacak.

Muş şöyle konuştu:

“Mevzuatımızda bisiklet yolu tanımı yapılmıştır. Elektrikli scooter ve bisiklet şeridi tanımı kanun kapsamında yer almaktadır. Karayolları Genel Müdürlüğü elektrikli scooterların gidebileceği alanları inşa etmekle görevli ve yetkilidir. Yaş. Otoyollarda bisiklet yollarında ve şeritlerde elektrikli bisiklet ve scooter kullanımı 15 olarak belirlenecektir. 50 kilometreden fazla otoyollarda scooter kullanımını sınırlandırıyoruz Elektrikli scooterlar yük taşımayacak, sadece sırt çantası taşıyabilecek. büyükşehir ve ilçe belediyelerini bisiklet ve mopedler için park ve şarj istasyonları inşa etmeleri için görevlendirdiler. “

Hatay’da orman yangını ile ilgili iddialara yanıt veren Muş, “İstihbarat birimlerinin son iki yıldır elde ettiği bilgilere göre PKK’nın bu yönde talimatları olduğu biliniyor. Geçmişte PKK ve onun bağlı yapılarla orman yangınları yürütüldü ve teşebbüs edildi. Türkiye’deki ormanla ilgili gerekli incelemeler devam ediyor. Bunlar gerçekleştikçe kamuoyu ile paylaşılacak ”dedi.

Muhalefetin Kamu Mali Yönetiminin şeffaflıktan uzaklaşacağına ilişkin söylemine ilişkin Muş, “Muhalefet yasa teklifini iyi okumadı, aslında daha şeffaf hale getiriliyor ve kalem gösterilecek. Artık giderler daha çok görülecek. açık ve net. “

Erken seçim iddialarına ilişkin Muş, “Gündemimizde seçim olmadığını defalarca söyledik. Bunu sadece CHP genel başkanı değil diğer partiler de söylüyor. CHP’nin serbest bıraktığı belediyeler yönetmeli, göz açığa çıkarabilir. Görünür bir hizmet. Zayıf bir tarafa karşı belediyeyi daha çok kazanıyorlar. İl Başkanları Türkiye’yi yönetmeye hazır değiller ‘diyor. Öte yandan’ Hazırız ‘diyor. Anlaşmaya vaktimiz yok Açık kadrolarımızla, Türkiye’ye çok iş çıkaracak bir sürü iş olacak Biz ileriye bakıyoruz ”dedi.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan Muş kayyum atamalarına ilişkin açıklama için, “Kayyım’ın muhalefetin çok kullandığı bir konu. Türkiye çok hassas bir alanda. Terörle mücadele sadece dağlarda silahlı mücadelenin mücadelesi değil polis, lojistik, maliye ayağı, dağ adamı Diyarbakır HDP İl Müdürlüğü önünde anneler var, bu insanlar neden İl Müdürlüğü önüne gidiyor, ya iş vaadiyle çocuklarını kandırmışlar ya da başka bir yerde bir şekilde Belediye imkânlarıyla onları kandırdılar. “Bir milyon vergi ödüyor, ödediği vergiler bir şekilde sistemden çıkarılarak terörizmin finansmanında kullanılıyor.”

Muş, “Bakanlıklarımız, İçişleri Bakanlığımız açıklama yaptı. Şu ana kadar 40-50 yıllık bir durumdan bahsediyoruz, AK Parti bu çalışmayı atlattı” dedi.

Ahmet Umur Öztürk

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi