Savunma sanayii üreticisi siperli maske üretimine başladı

Savunma sanayii üreticisi siperli maske üretimine başladı
11:47 - Nisan 8 2020 Çarşamba

Türkiye’de korona virüsünün olumsuz etkilerinden korunmak amacıyla ortaya çıkan siperli maske ihtiyacını karşılamak için Sivas’ta faaliyet gösteren bir savunma sanayii üreticisi seferber oldu.

Bugüne kadar “Ejder Yalçın” ve “Ejder Toma” ismindeki askeri araçlar için parça imalatı yapan ve önemli bir üretim kapasitesine sahip olan Sivaslı bir savunma sanayii firması, hiçbir ekonomik fayda elde etmeyerek siperli maske üretimini yapıyor. Maliyetinin karşılanması ile birlikte siperli maske üreten bu işletmeci günlük 10 bin kapasitede çalışıyor ve istenilen bölgelere ürettiği siperli maskelerin gönderimini yapıyor.

Savunma sanayii firmasının genel müdürü Ahmet Nazmi Gökçeler yaptığı açıklamada fabrikada üretime ara verildiğini ve kendilerine bu ihtiyaçtan bahsedildikten sonra siperli maske üretimi için mesai harcamaya başladıklarını söyledi. Gökçeler 3 gün içinde kalıp oluşturduklarını ve Salı günü üretime geçtiklerini söyleyerek 24 saat çalışmayla günlük 10 bin maske üretildiğini ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi