Sivas’ta kış uykusundan uyanan yılan şaşkınlık yarattı

Sivas’ta kış uykusundan uyanan yılan şaşkınlık yarattı
12:29 - Şubat 8 2020 Cumartesi

Bu dönemlerde kış uykusunda olmaları gereken yılanlardan bir tanesinin Sivas’ta kar üzerinde dolaşırken görüntülenmesi şaşkınlık yarattı.

Konuyla ilgili Cumhuriyet Üniversitesi Veterinerlik Fakültesindeki bir yetkili tarafından yapılan açıklamada yılanların bu dönemde gözle görülecek yerlerde bulunmasının anormal olduğu, normalde şu anda tüm yılanların toprakların altında bir yerlerde kış uykusuna devam ediyor olması gerektiği belirtildi. İlkbahar ayları gelmeden, üstelik hava sıcaklıklarının çok soğuk olmasına rağmen yılanların görülmesinin olağanüstü olduğunu söyleyen Doç.Dr. Onur Başbuğ, bu durumun insan faktöründen kaynaklanabileceğini belirtti.

Doç.Dr. Onur Başbuğ Sivas’ta yılanların yuvalarını rahatsız eden, onların uyanmasına sebep olacak şekilde davranan kişilerin bulunabileceğini belirterek bu tür davranışlardan uzak durulması gerektiğini söyledi. Bunun dışında yaz ayının uzun sürmesi sebebiyle yılanların vücut ısısı dengesinde problem yaşayabileceği ve bunun da erken uyanmaya sebebiyet verebileceği belirtildi.

Yorumlar (1)
  • AH
    Ahmet Güleryüz
    4 sene ago
    Yılanlar kışın devrem olunca yada olacağı zaman kendilerini dışarı atarlar
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi