Şarkışla’da Sürü Halinde Gezen Leylekler, Doğa Tutkununu Şaşırttı

Şarkışla’da Sürü Halinde Gezen Leylekler, Doğa Tutkununu Şaşırttı
11:41 - Mayıs 4 2023 Perşembe

Şarkışla’da Sürü Halinde Gezen Leylekler Drone ile Görüntülendi

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde genellikle evlerin çatılarına veya direklerin tepelerine yuva yapan ve çift olarak yaşamlarını sürdüren leylekler, bu kez sürü halinde görüntülendi. Havadan da görüntülenen leylek sürüsü, doğa tutkunu Ahmet Turan Alpayar tarafından 20 yıllık fotoğrafçılık deneyimiyle kaydedildi.

20 Yıllık Fotoğrafçılık Deneyimine Sahip Doğa Tutkunu Ahmet Turan Alpayar’a Göre Durum Garip

Şarkışla’da 20 yıldır fotoğrafçılık yapan doğa tutkunu Ahmet Turan Alpayar, leyleklerin bu mevsimde yuva yapmaları gerektiğini, ancak bu leyleklerin sürü halinde gezdiğini belirtti. Sulak bir alan olan Şarkışla’nın leylekler ve özellikle angut kuşları için bir uğrak yeri olduğunu belirten Alpayar, burada bayağı kuş çeşitliliği olduğunu ve neredeyse bir kuş cenneti olduğunu söyledi.

Alpayar’a göre, görüntülediği leylekler henüz eş tutmamış gençlerdi. Normalde bu aylarda leyleklerin çatılarda ve direklerde yuva yapma zamanı olduğunu söyleyen Alpayar, ancak bu leyleklerin boş boş gezmelerinin garip olduğunu vurguladı. Arazide sürü halinde gezinen leyleklerin bir arada olmasının da garip bir durum olduğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi