Şarkışla Hayvan Pazarı, Hastalık Yasaklarının Kalkmasıyla Yeniden Açıldı

Şarkışla Hayvan Pazarı, Hastalık Yasaklarının Kalkmasıyla Yeniden Açıldı
22:07 - Mayıs 6 2023 Cumartesi

Türkiye’nin en büyük hayvan pazarlarından biri olan Şarkışla Hayvan Pazarı, SAT-2 serotipi şap hastalığı nedeniyle getirilen yasakların kaldırılmasıyla tekrar açıldı. İl içi ve il dışı hayvan hareketleri yasaklandıktan sonra pazarın kapalı kaldığı yaklaşık 1,5 ayın ardından, gerekli tedbirler alındıktan sonra tekrar açıldı. Pazar, yaklaşık 10 bin hayvan kapasitesiyle tüccarları sabahın erken saatlerinde bekliyordu. Ancak alıcıların sayısı az olduğu için alım satımın yoğunluğunun düşük olduğu belirtildi.

Tüccar Emre Polat, pazarın kapalı kaldığı süreye dikkat çekerek, “Bugün yeniden açıldı. Pazarda istediğimiz yoğunluğu göremedik. Hastalıktan dolayı tüccarlar pasif durumda. Büyükbaş hayvanlarda fiyatlar ortalama 50-55 bin lira arasında. Küçükbaş hayvanlarda kuzu fiyatları 3 bin liradan başlıyor ve 7 bin liraya kadar çıkıyor. Diğer hayvanlarda ise alım satım pek yok” dedi.

Tüccar Doğan Aslan ise pazarın Türkiye genelinde popüler olduğunu vurgulayarak, “Türkiye genelinin büyük bir bölümü bu pazarı tercih ediyor. Pazar büyük ve hayvan çeşitliliği fazla olduğu için dışarıdan birçok insan geliyor. İstediğiniz hayvanı kolaylıkla bulabilirsiniz. Ancak fiyatlar çok yüksek olduğu için bugün alım satım pek olmadı. Genellikle kurbanlık hayvanlar satıldı. Koyun fiyatları da son zamanlarda oldukça yüksek. Piyasalar aşırı derecede yüksek gidiyor” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi