Dürümlü katliamda hayatını kaybedenlerin kanı yerde kalmadı

Dürümlü katliamda hayatını kaybedenlerin kanı yerde kalmadı
14:12 - Haziran 10 2020 Çarşamba

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde Dürümlü mezrasındaki terör örgütü PKK üyeleri tarafından yüklenen 15 tonluk patlayıcıların patlaması sonucu 16 kişinin öldüğü ve 32 çocuğun öksüz kaldığı olayın failleri olan 2 terörist, Elazığ’da düzenlenen operasyonda yok edildi.

Onlarca yetimin faili olan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi köyde şenlikli bir atmosfere neden oldu,

Patlamada 2 erkek kardeşi, amcası, kuzeni ve yeğenini kaybeden Hacı Çelebi Yaman, İHA muhabirine faillerin öldürülmesiyle şenlikli bir atmosfer yaşadıklarını ve sevinç içinde olduklarını söyledi.

Yaman, “Olayın faili öldürüldü, devletimize teşekkür ediyorum. Bize verdikleri sözleri birer birer getiriyorlar, öldürmeleri bizi biraz acı veriyor. Mezarlığa geldiğimizde boğazımız düğümlü, ama bu Sevinç, mutluluk ve barış, Allah olayı kimseye getirmesin, ziyafetten daha güzel bir gün, ailelerin sevinci benimkinden daha fazla, çocuklardan mutluyum. Babalar yerde değil Biraz uyuyabiliriz, Cumhurbaşkanımızdan, İçişleri Bakanlığı’ndan tek bir talebimiz var, haklarını istiyorum, sivil terörizm mağduriyetinden uzaklaştırılmak ve koymak istiyoruz Devletimiz de bunu sağlıyorsa, bizi ikinci bir tatil yaşatacaklar. ”

Murat Basal

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi