Samsung DDR6 RAM Geliştirmeye Başladı

Samsung DDR6 RAM Geliştirmeye Başladı
12:29 - Kasım 20 2021 Cumartesi

Samsung DDR6 RAM teknolojisini geliştirmeye başladı. Samsung firması, şimdiden yeni teknoloji ile ilgili bir çıkış tarihi dahi belirtti.

Samsung, günümüzün en büyük markalarından birisi olarak karşımıza çıkıyor. Güney Kore’de kurulan Samsung, genel olarak telefon üreticisi olarak bilinse de televizyon ve RAM gibi farklı donanımlara da ağırlık veriyor. Geçtiğimiz dönemde DDR5 RAM teknolojisinin geliştirilmeye başlandığı belirtilmişti. Yakın zamanda Intel’in 12. nesil işlemcileri ile birlikte tüketicilere ulaşan DDR5 RAM teknolojisi oldukça güçlü kapasite ve performans ile birlikte geliyor. Henüz DDR5 RAM’ler yaygınlaşmamışken DDR6 teknolojisinin konuşulması bazı kullanıcıları şaşırttı.

Samsung DDR6 RAM Geliştiriyor

Samsung, yeni nesil RAM bellek teknolojisi üzerinde çalışmalar yapıyor. Bildiğiniz üzere DDR5 RAM teknolojisi daha yeni yeni yaygınlaşıyor. Bu teknoloji ile birlikte DDR5 RAM bellekler tek bir slotta 64 GB’a kadar ulaşabiliyor. Aynı zamanda 7.2 Gbps hızlara da çıkabiliyor. Daha düşük güç tüketimine sahip olan DDR5 RAM’ler daha düşük gecikme imkanı da sağlıyor. DDR6 RAM’ler ile ilgili Samsung yaptığı açıklamada bu belleklerin tedarik sorunu olmadığı takdirde 2024 yılından sonra çıkabileceğini belirtiyor.

Samsung DDR6 RAM

Samsung’un geliştirme çalışmalarını hızlandırmış olduğu DDR6 RAM’ler ile ilgili şimdiden net bir bilgi yok fakat bazı tahminler yapılıyor. Yapılan tahminlere göre yeni nesil bellekler 16 Gbps hıza kadar ulaşabiliyor olacak. Bu da bir önceki nesile göre 2 kat daha hızlı bir performans sunacağı anlamına geliyor. DDR RAM’ler ile ilgili tahmin edilen bir diğer şey bu belleklerin tek slotta 128 GB veya 256 GB’a kadar destekleyebileceği olmakta. DDR5 RAM’ler, DDR4 RAM’lere göre 4 kat daha fazla kapasite sunuyor. Aynı durum DDR6 teknolojisinde 2 kat veya 4 kat olarak karşımıza çıkabilir.

Samsung DDR6 RAM teknolojisinin yanı sıra GDDR6+, GDDR7 ve HBM3 bellek teknolojileriyle de ilgileniyor. GDDR7 bellek teknolojisi grafik kartları için kullanılıyor. Bu teknoloji ile birlikte bant genişliğinin 2 TB olması beklenirken 512 bit veri yolu ve 32 Gbps aktarım hızı da dikkat çeken detaylar arasında bulunuyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi