Samsun’daki daire anekdotlara konu olacak

Samsun’daki daire anekdotlara konu olacak
10:00 - Aralık 26 2020 Cumartesi

İlkadım ilçesinde Kökçüoğlu Mahallesi Hisar Sokak’ta bulunan 5 katlı yapının altından geçen cadde görenleri hayrete düşürüyor. Belediyenin yıllar önce planladığı caddeye iki bina inşa edildi. Yıllardır çıkmaz sokak olarak kullanılan yol, 8 yıl önce bir binanın yıkılması ve diğer binanın açılması sonucu yayaların kullanımına açıldı. Sokakta evi olan vatandaşlar, sokaklar açılırken evlerine kestirme bir şekilde çıkma imkanı buldu. Sokakta oturan bazı vatandaşlar, ilk kez apartmanın altından geçen vatandaşların dikkatini çekerek, verilen hizmet için yetkililere teşekkür etti.

Yoldan geçenler memnun, sakinler şikayet ediyor

Yolun üstünden geçen sokağın üst katında oturan sakin, “Bu yerden memnun değiliz. Sokak evimin tam altından geçiyor. Çok soğuk oluyor. Doğalgazla ısıtmaya çalışıyoruz. Doğalgaz faturası da geliyor. Burada bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Buradaki esinti asla durmaz. Evimdeki taslakta olduğu gibi. Ben en çok kurbanım. Sokakta evi olan benim. Burayı kullananlar mutlu ama biz mutlu değiliz ”dedi.

“Herkesin dikkatini çeker, özellikle durup bakanları gören”

Sokağı olumlu bulan yandaki apartmanın sahipleri, “Sokağın geçtiği apartmanın altında bir bina vardı. Yıkıldığında cadde açıldı. Burası gerçekten birçok vatandaşın ilgisini çekiyor. Duraklar ve geçen her ayrıntıya bakar. Böyle bir yolun olması onu görenleri şaşırtıyor ”.

“Daha önce hiç böyle bir sokak görmemiştim”

Mahalle sakinlerinden Nusret Akyol, apartmanın altından bir sokak geçmenin kendileri için faydalı olduğunu belirterek, “Yolu açmak bizim için iyi oldu. Kısayol olmadan hem yukarı hem aşağı gidebiliriz. Sokakta olmak mahalle sakinleri için iyiydi. Yol açılmadan önce gideceğimiz mesafe uzuyordu. Evden camiye gidiyorum. Sokağın altından açılmadan önce binanın etrafından dolaşmak zorunda kaldık. Artık binanın altından doğrudan camiye gidebiliriz. Daha önce hiç böyle bir sokak görmemiştim. Varlığını biliyoruz çünkü burada yaşıyoruz. Misafirlerimiz de ilk gördüklerinde şaşırırlar. Apartmanın altından açılan yolu gören vatandaşlar da kendileri için iyi olduğunu ve dolaşmak zorunda olmadıklarını söylüyor ”.

Sokağı kısayol olarak kullanan bazı vatandaşlar, apartmanın altından geçen sokağın fonksiyon açısından oldukça faydalı olduğunu ifade etti.

Erdi Demür-Ünsal Karka

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi