Samsun’da bu mahallede korona vakası bulunamadı

Samsun’da bu mahallede korona vakası bulunamadı
09:00 - Kasım 20 2020 Cuma

Göltepe mahallesinde yaşayan 400 kişi, bugüne kadar Türkiye’de ilk pozitif vakalarda corona virüsü vakalarına dair hiçbir kanıt sunmadı. Mahallenin bu başarısının arkasında önlem yatıyor. Mahalle sakinleri bir an maske çıkarmazlar, fiziksel mesafeye dikkat ederler. İl dışından gelen misafirleri uyaran vatandaşlar, 2 hafta süren tecridin ardından misafirlerle buluşuyor.

Göltepe İlçesi’nde şu ana kadar herhangi bir olumlu vaka yaşanmadığını söyleyen İlçe Sağlık Müdürü Dr. Aytaç Akın, “Mahallemiz koroya virüsle mücadelede muhtarlarımıza özellikle çok dikkat ediyor. , maske ve mahallelerimiz mesafeye önem veriyor. İnşallah bundan sonra olmaz. Tüm Bafra ve Türkiye ‘Tez zamanında bu corona virüsünden kurtulmak dileğiyle herkese sağlıklı günler dilerim’ dedi.

Mahallede imam hatip olarak görev yapan Nazım Yüksel, “Göreve başladığım ilk aydan itibaren ülkemizde de Kovid-19 vakalarına rastlanmaya başlandı. 11 aydır köyümüzde herhangi bir vaka görmedik. Bu süreci halkımızı duyurular, posterler ve dezenfektanlarla uyararak bu noktaya getirdik.Umarım ileride olmaz.Umarım ülkemizden çıkacaktır. Köyümüzün bu sayısına rağmen Kovid -19 oldu Kalabalığa rağmen köyümüzde teşhis konulmadı Halkımızın duyarlı olması, kamuya açık alanlarda oturmaması, hijyene dikkat etmesi sonucu hiçbir vakaya rastlanmadı.

Mahalle sakinlerinden Vesai Çakın, “Şu ana kadar tüm çevre köylerden bu corona virüsü hastalığını duyduk. Göltepe’de buna rastlamadık. Önlem alıyoruz. İnsanlardan uzak duruyoruz. Yapıyoruz. halka açık yerlerde fazla kalmaz. “

Furkan Abrek Ünal – Ahmet Şükrü Uluçay

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi