Samsun bu gururu Türkiye’nin en büyük bayrağını göndermeye çekti

Samsun bu gururu Türkiye’nin en büyük bayrağını göndermeye çekti
10:00 - Eylül 24 2020 Perşembe

Türkiye’nin en büyük bayrak direği Samsun’un kavak ilçesindeki akaryakıt istasyonunda 116 metrede dalgalanıyor. Konumu gereği rüzgârdan etkilenen bayrağın düzenli aralıklarla bakımı yapılması gerekmektedir. 450 kilogram ağırlığındaki bayrak önce direkten indirilir. Daha sonra getirilen özel terzisi, bayrağın yırtık kısımlarını buraya diker. Sabah saatlerinde başlayan ekim işlemi akşam saatlerine kadar devam eder. Temizlik ve diğer bakımlardan sonra 20 kişilik bir ekiple bayrak yeniden çekilir. Yoldan geçenler gözlerini kocaman bayraktan ayıramaz.

Bayrağı görmeye Almanya’dan geldiler

Almanya’da yaşayan gurbetçiler Zuhal ve Orhan Akyüz çifti Türkiye’yi gezdi. Bayrağını görmeye gelen Türkiye’nin en büyük çifti Samsun’da büyük bir sürprizle karşılaştı. Bayrağın çekilmesi ile aynı zamana denk gelen çifte akaryakıt işletmecisi Yusuf Kesler jest yaptı. Gurbetçi çiftle birlikte bayrağı kaldırdı. Çift gözyaşlarını tutamadı.

“Bayrağı ait olduğu yere kaldırmak bizim görevimizdir”

Bayrağın her hafta muhafaza edildiğini söyleyen Akaryakıt Şirketi Müdürü Yusuf Kesler, “Bayrağımızı 10 yıl önce göndere çekmek için çalışmalara başladık. 2 ayda bir bayrağımızı çektik. Bayrağımız 2 ayda bir yenileniyor. Rüzgar sertleştiğinde bayrak deforme olursa tadilat yapmak görevimizdir. 7-8 günde bir bayrağımızın bakımı yapılmaktadır.Gelinlik olarak gördüğümüz ve koyduğumuz Türk bayrağını yeniden inşa etmek için mücadele ediyoruz. ait olduğu yere dönüyor. Umarım bir gün Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile bayrağı çekeriz. ”

Bayrağın özel terzisi Ömer Yetik, “Bayrağımızı günün belirli saatlerinde tamir etmeye geliyoruz. Buradaki arkadaşlar da yardım ediyor. 3-4 saat sürdüğü zamanlar oluyor” dedi. Bayrak çekilirken duygulanan Zuhal ve Orhan çifti, bu ana tanıklık etmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Furkan Abrek Ünal

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi