Şampiyonlar Ligi şampiyonu Bayern Münih!

Şampiyonlar Ligi şampiyonu Bayern Münih!
01:00 - Ağustos 24 2020 Pazartesi

Paris Saint Germain ve Bayern Münih, Portekiz’in Lizbon kentinde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde karşı karşıya geldi. Bayern, Şampiyonlar Ligi Kupası’nı 6. kez kazanmayı başardı ve 59. dakikada Coman’ın kafa vuruşuyla maçı 1-0 kazandı.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

15. dakikada Di Maria’nın pasında sol kanatta topla buluşan Mbappe, ceza sahasına girer girmez atışını yaptı ancak Kimmich ayağını kaldırarak tehlikeyi önledi.

18. dakikada sol kanatta topla buluşan Mbappe, Neymar’ı savunmanın arkasında asılı gördü. Bu futbolcu şutunda kaleci Neuer topu kornere göndermeyi başardı.

22. dakikada Davies’in sol ortasında ceza sahasında topla buluşan Lewandowski, döndü ve tekme atarken, kaleci Navas’ın direğe vurduğu top direkten döndü ve oyun alanına döndü.

23. dakikada Neymar’ın pasında topla buluşan Di Maria, Herrera ile verkaç yaptı ve ceza sahasında topla karşılaştı. Arjantinli futbolcunun şutunda top az farkla auta çıktı.

31. dakikada sağ kanattan topla buluşan Gnabry ceza sahasına ortaladı. Navas, Lewandowsk’un kafa vuruşunda kaleciye zor pozisyonda izin vermedi.

44. dakikada Bayern’in defansının hatasıyla topu yakalayan Mbappe, Di Maria ile şutunu çekti ve şutunu çekti. Kaleci Neuer topu ele geçirdi.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

59. dakikada Paris Saint Germain’in defansından seken top Kimmich’te kaldı. Bu futbolcu arka direğe ortalandı. Uygun pozisyondaki Koman kafa ile topu ağlara gönderdi. 0-1

67. dakikada Di Maria’nın ceza sahasında sağdan ortasında savunmanın arkasına sarkan Mbappe topun üzerinden atladı ancak kaleci Neuer bu pozisyonda tezgahta kalmadı.

70. dakikada Di Maria, Marquinhos’un ceza alanına girdiğini gördü. Bu futbolcu uygun pozisyonda şutunda kaleci Neuer topu kornere gönderdi.

Stadyum: Estadio da Luz

Hakemler: Daniele Orsato, Lorenzo Manganelli, Alessandro Giallatini

Paris SG: Navas, Kehrer, Silva, Kimpembe, Bernat (Kurzawa min. 80), Herrera (Draxler min. 72), Marquinhos, Paredes (Veratti min. 65), Di Maria (Moting min. 80), Mbappe, Neymar

Yedekler: Rico, Bulka, Diallo, Bakker, Dagba, Sarabia, Gueye, Icardi

Koç: Thomas Tuchel

Bayern Münih: Neuer, Kimmich, Boateng (Süle min. 25), Alaba, Davies, Alcantara (Tolisso min. 86?), Goretzka, Gnabry (Coutinho min. 68), Müller, Coman (Perisic min. 68), Lewandowski

Yedekler: Ulreich, Hofmann, Odriozola, Pavard, Martinez, Hernandez, Cuisance, Zirkzee

Koç: Hansi Flick

Gol: Koman (en az 59) (Bayern Münih)

Sarı kartlar: Davies, Gnabry, Süle, Müller (Bayern Münih), Paredes, Neymar, Silva, Kurzawa (Paris SG)

Bayern, 6. kez Avrupa’nın en büyüğü

UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’nde Lizbon’da Paris Saint Germain ile karşılaşan Bayern Münih, ikinci yarıda Coman’ın golüyle rakibini mağlup etti ve 1 numaralı kupayı 6. kez müzesine götürmeyi başardı. Alman takımı bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı 11 maçın tamamını kazanarak kupayı kazandı ve 1974, 1975, 1976, 2001 ve 2013’ten sonra 7 yıl sonra yine kupayı kazanan Alman takımı için mutlu sona ulaştı. 6. kez. Alman temsilcisi, Devler Ligi Kupası’nı UEFA Başkanı Aleksander Ceferin’den aldı. Bayern, Liverpool ile birlikte Real Madrid’den sonra 13 kez ve Milan’dan sonra 7 kez Şampiyonlar Ligi’ni kazanan takım oldu.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi