Şampiyonlar Ligi finalinde Bayern Münih

Şampiyonlar Ligi finalinde Bayern Münih
01:00 - Ağustos 20 2020 Perşembe

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final maçında Lyon ve Bayern, Münih’teki Jose Alvalade Stadyumu’nda karşılaştı. Kavgayı İspanyol üçlüsü Mateu Lahoz, Pau Cebrian ve Roberto del Palomar yönetti.

Rakibine karşı net bir üstünlük sergileyen Bayern Münih, Serge Gnabry’nin 18. ve 33. dakikada attığı gollerle ilk yarıda farkı 2’ye çıkardı. Topun kontrolünü elinde tutan Alman takımı, bu periyotta golü en çok isteyen taraf oldu. Lyon’un kalesini üst üste zorlayan Bayern Münih, oyuna 2-0’lık skorla girdi.

İkinci yarı, ilk yarıya göre daha istikrarlı başladı. Maçın başını çeken Bayern Münih de bu dönemde oyunda etkili olan taraf oldu. Alman takımı farkı genişletmek için son dakikalarda vitesleri artırırken, Fransız takımı farkı eritse de aradığı hedefi bulan Bayern Münih oldu. 88. dakikada Robert Lewandowski, kafasıyla sağ kanat ortasına attığı topu filelere gönderdi ve maçın skorunu belirledi.

Lyon’u 3-0 yenen Bayern Münih, UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’nde Paris Saint-Germain’in rakibi oldu. Final mücadelesi 23 Ağustos Pazar günü oynanacak.

Burak Hatay

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi