Sami Aydın Kimdir ?

Sami Aydın Kimdir ?
23:30 - Şubat 24 2019 Pazar

1965 yılı itibariyle Sivas’ta dünyaya gelen Sami Aydın, ilk ve orta öğrenim hayatını da yine Sivas şehrinde tamamdı. Yüksek öğrenim hayatına Trakya Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesinde devam etti. Buradan mimar olarak mezun olan Sami Aydın, 1990 yılı itibariyle de iş hayatına atıldı.

Öncelikle iş hayatına serbest mimar olarak başlayan Sami Aydın, daha sonraki dönemde hazır beton, inşaat, HDPE boru imalatı, yapı malzemeleri üzerine ticari faaliyetlerde bulundu. Bununla birlikte Sivas Teknokent’te Ar – Ge üzerine şirketler de kuran Aydın, etkili bir ticaret hayatı içerisinde yer aldı.

1995 yılına gelindiğinde Refah Partisi’nden İl Belediye Meclisi Üyesi olarak seçildikten sonra siyasi hayata dahil olan Sami Aydın, 1999 ile 2001 yılları arasında da Fazilet Partisi İl Genel Meclis Üyeliği görevlerinde yer aldı.

2001 yılı itibariyle Ak Parti kurucu İl Başkanlığı görevini üstlenen Sami Aydın, 2004 yerel seçimlerinde ise, Sivas Belediye Başkanlığı görevine seçildi. Bu dönemde 30 farklı ilde Siyaset Akademisi programlarında yer alan Sami Aydın, bu programlarda deneyimlerini paylaştı.

7 kişiden oluşan bir heyetin içerisinde yer alan Sami Aydın ABD’de Federal Eyalet ve Yerel Yönetim Sistemleri üzerine çalışmalara dahil oldu. 2009 yılında belediye başkanlı görevine ara veren Sami Aydın, 30 Mart 2014 tarihinde ise yeniden Sivas Belediye Başkanlığı görevine seçildi. İngilizce bilen Sami Aydın, evli ve 3 çocuk babasıdır.