Salgınla mücadelenin kahramanı sağlık sağlayıcısını yendi

Salgınla mücadelenin kahramanı sağlık sağlayıcısını yendi
15:12 - Haziran 10 2020 Çarşamba

Olay Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Covid-19 Sınav Odasında başladı. Acil Tıp Teknisyeni Eyyüb Toprak, tedavi için bekleyen bir hastanın 2 akrabası tarafından dövüldü. Burnu, aldığı yumruk darbeleriyle 3 parçadan geçen sağlık hizmeti sağlayıcısı tarafından vurulduğu an, güvenlik kameraları tarafından görüldü. Muayene odasından bekleme alanına taşan olayda taraflar güvenlik görevlileri ve müdahale eden hastane çalışanları tarafından ayrıldı.

5 aydır ailesinden uzakta yaşıyor.

3 yıldır Acil Tıp Teknisyeni olarak çalıştığını söyleyen 21 yaşındaki Eyyüb Toprak, 5 aydır ailesinden uzakta yaşadığını söyledi. Ailesiyle yalnızca 5 ay boyunca tecrit edildiği yerden görüntülü sohbet yoluyla iletişim kurduğunu açıklayan Toprak, “Acil durum triyaj bölümünde çalışıyordum, bir hastamız vardı ve doktor bayan bir çubukla almaya gitti. O zaman, hasta geldi ve kağıdı aldım ve dizdim. Doktor geldiğinde hastayı aradık, ama hiç hasta olmadığını gördüm. Doktor bayana hasta burada olmadığında muayene edileceğimizi söyledim. Bundan sonra, doktor başka bir Covid-19 hastası için telefonda konuşuyor ve ona şu anda telefonda olduğunu söyledim ve biraz beklemek zorunda kaldılar. ”

Rapor almak yerine işe geri döndü

Hastaların akrabalarının küfretmeye başladığını ve sonra yumrukladığını belirten Toprak, “Benimle ağır konuşmaya başladı” dedi Çok aptalca konuşuyorsun, çok boş konuşuyorsun. “Sonra küfretmeye başladı ve ‘Başka bir şey söylersen senin için iyi olmayacak’ dedi. Sonra beni duvara iterek yumrukladı, meyilli bir rapor aldım, 4 günlük bir rapor aldım, ancak doktorum bunu uzatabileceğimizi söyledi, uygun gördüm, ancak bir rapor almak yerine, hükümetim ve vatandaşım benden sağlık hizmeti bekliyor ve ben de bu hizmeti pazartesiden yapmaya başlayacağım. ”

Onu ailesi ile tehdit ettiler ”

Her zaman burada kalmadığınızı belirterek, ailenizle bir yerde oturduğunuzda görüşürüz, ”dedi Toprak,“ Annemi ve babamı 5 aydır görmüyorum zaten. Bu konuda şikayet ettim, Başkanımızın bu konuda bize yardım etmesini istiyorum. ”

Öte yandan, Sağlıkçı Eyyüb Toprak’ı darp edenlerin olaydan sonra gözaltına alındığı ve ifadelerinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Öte yandan, saldırı anları güvenlik kameraları anbean tarafından kaydedildi.

Resul Yanbul

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi