Salgından aylar sonra Kuşadası Limanı’na ilk turist gemisi yanaştı

Salgından aylar sonra Kuşadası Limanı’na ilk turist gemisi yanaştı
19:00 - Ağustos 30 2020 Pazar

Yunanistan’ın Pire limanından kalkan ve Kuşadası Limanı’na yanaşan Bahama bandıralı Gemini turist gemisinde 45 mürettebat bulunuyor. Turist genel sağlık kontrollerinin ardından 45 mürettebattan sonra Türkiye Sınır ve Kıyı Sağlık Genel Müdürlüğü’nün oluşturduğu gemide kontrol noktasından geçti ve Kuşadası’nda termal kameralar gözetim altına alındı.

Kuşadası Limanı’nı işleten Ege Ports’un bağlı olduğu Global Ports Holding’in Doğu Akdeniz Bölge Direktörü Aziz Güngör, tüm dünyayı etkileyen corona virüs salgınının kruvaziyer turizminin duraklamasına neden olduğunu belirterek, Aylar sonra ilk defa bir turist gemisinin Kuşadası’na gelmesi sevindirici. dedi ki.

Bahama Bayraklı turist gemisinin Kuşadası Limanı’na yanaştığını belirten Güngör, “Küresel tehdit boyutuna ulaşan corona virüsü nedeniyle Kuşadası Ege Limanı Limanı olarak gelen yolcu gemisi ve mürettebatı için gerekli tüm önlemleri aldık. Sağlık Bakanlığımızın koordinasyonunda. Yeni sezon hazırlıkları kapsamında turist gemisi limanımıza geldi. Ayrıca personel, gemi bakım ve onarımının temel ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Önümüzdeki dönemde kruvaziyer gemilerinin Akdeniz havzasında seferlere başlamasını bekliyoruz. Kruvaziyer şirketlerinin 2021 rezervasyonlarını bildirmeye devam ediyor. “Dedi.

Zafer Hacısalihoğlu – İsmail Ümit Dilşen

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi