Bakan Hulusi Akar’dan saldırıya ilişkin ilk açıklama

Bakan Hulusi Akar’dan saldırıya ilişkin ilk açıklama
20:22 - Şubat 28 2020 Cuma

Dün gece Suriye’deki askerlerimize yönelik düzenlenen ve 33 Mehmetçiğimizin şehit olduğu saldırıya ilişkin Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ilk kez kameralar karşısına geçti.

Suriye’de yer alan ve hain saldırının hedefi olan askerlerimizle ilgili bilginin daha öncesinde Rusya ile paylaşıldığını söyleyen Hulusi Akar, buna rağmen askerlerimize saldırıldığını ve ilk atıştan sonra uyarılarda bulunulmasına rağmen saldırıların devam ettiğini ifade etti. Saldırıya maruz kalan askerlerimizin etrafında silahlı bir birlik bulunmadığını da ifade eden Hulusi Akar, yapılan hava saldırısında askerler bir yana bölgeye giden ambulansların dahi vurulduğunu açıkladı.

309 Rejim Askeri Öldürüldü
Askerlerimizin şehit edilmesinin ardından bölgenin ağır bir şekilde ateş altına alındığını açıklayan Hulusi Akar, Silahlı İnsansız Hava Aracı, jet uçakları ve top gibi kara unsurları tarafından yapılan ateşlerle 200’den fazla rejim hedefinin vurulduğunu, 309 rejim askerinin ise etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Hulusi Akar rejim güçlerine verilen zayiatla ilgili ek açıklamalara da yer verdi. Bakan Akar yaptığı açıklamada toplamda 5 helikopter, 23 tank, birer adet SA-17 ve SA-22 hava savunma sistemi ile 23 obüs ve topun vurulduğunu açıkladı. Yapılan saldırının kesinlikle kabul edilemez olduğunu vurgulayan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, şehitlerimize yapılan saldırının misliyle karşılığının verileceğini ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi