Salda Gölü’ne yeni yasaklar

Salda Gölü’ne yeni yasaklar
20:12 - Ağustos 18 2020 Salı

Konuyla ilgili Burdur Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Valiliğin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yakın koordinasyon içinde yürüttüğü çalışmaların Salda Gölü’nün temiz bırakılması için büyük bir hassasiyetle yürütüldüğü hatırlatıldı. ve gelecek nesillere doğal hal.

Yapılan çalışmalarda özellikle son yıllarda yaşanan turizm hareketliliği nedeniyle göl ve çevresinin zarar görmesinin önlenmesi ve ziyaretçi yoğunluğunun olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi ve Salda Gölü’nün doğal yapısının korunması olduğu kaydedildi. kendine özgü beyaz kum yapısının zarar görmesini engelleyerek çevre kirliliğine neden olur. Ahşap bariyerlerle çevrili hat ile sahil arasındaki “Beyaz Adalar” bölgesi ile “Halk Plajı” alanı arasında kalan alanda mevcut faktörleri ortadan kaldırmak için alınan kararlar açıklandı. İl Mahalli Çevre Kurulu tarafından yasaklanan konular şu şekilde sıralandı:

“Çukur oluşturmak ve orada çamur banyosu yapmak, gölün ve sahilin dibinden kil benzeri çamur ve kum almak, sigara izmariti, paket, kağıt vb. Her türlü tütün ürünlerini ortama atmak ve sigara içmek ve diğer tütün ürünlerini, her türlü yiyecek ve içeceği getirip tüketmek, piknik yapmak, göl ve duş alanlarında şampuan ve sabun gibi kozmetik ürünleri kullanmak, şezlong ve benzeri malzemeleri koymak ve her türlü çadır kurmak, ateş yakmak piknik alanı olarak belirlenen yerler dışında göl havzasında. “

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi