Sahte içki kabusu artarak sürüyor! 29 kişi hayatını kaybetti

Sahte içki kabusu artarak sürüyor! 29 kişi hayatını kaybetti
15:00 - Aralık 16 2021 Perşembe

Yaklaşan yılbaşı öncesi sahte içki nedeniyle Antalya, Erzincan, Kahramanmaraş, İstanbul, Mersin Gaziantep, Sivas ve Yalova’dan ölüm haberleri geldi. 

ANTALYA

Manavgat’ta 15 Kasım-15 Aralık tarihleri arasındaki 1 aylık süreçte değişik mahallelerde ikamet eden 8 kişi, ev yapımı alkolden zehirlenerek Manavgat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 5 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin ise taburcu edildiği bildirildi. 

ERZİNCAN

Erzincan’da sahte içki zehirlenmesi şüphesiyle ölenlerin sayısı 2’ye yükseldi.

GAZİANTEP

Gaziantep’in Nizip ilçesinde sahte alkolden zehirlenerek hayatını kaybedenlerin sayısı 4’e yükseldi. Nizip ilçesinde 13-15 Aralık tarihleri arasında sahte içkiden zehirlendiği iddiasıyla hastaneye yatırılan 10 kişiden 3’ü dün akşam hayatını kaybederken, 7 kişinin ise tedavisine devam ediliyordu. Gaziantep ve Nizip’teki hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde tedavi gören 7 kişiden biri daha hayatını kaybetti. Metil alkol zehirlenmesine bağlı olarak tedavi gören 6 kişinin ise hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. 

KAHRAMANRAŞ

Alınan bilgiye göre, il merkezi ile Elbistan ilçesinde metil alkol zehirlenmesi şüphesiyle toplam 7 kişi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi ve Necip Fazıl Şehir Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Sağlık durumları ağır olan Aytekin Karagenç (65), Şahin Büyüksakallı (55) ve Abdullah Çam adlı şahıslar, doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamayarak hayatlarını kaybetti. Yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdikleri öğrenilen 4 kişiden Ali Kalaycı’da kurtarılamadı. Böylelikle sahte içkiden ölenlerin sayısı 4’e yükseldi.

MERSİN

Mersin’de sahte içki nedeniyle 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi ise tedavi altındı.

SİVAS

Sivas’ta sahte rakı içen 4 kişi hayatını kaybetti. Aynı rakıdan içen 3 kişinin ise  yoğun bakımda tedavilerinin sürdüğü ve hayati tehlikelerinin bulunduğu belirtildi. Sahte rakı üreten 3 kişinin ise tutuklandığı belirtildi. 

İSTANBUL

İstanbul’da da sahte içki faciası devam ediyor. Hayatını kaybedenlerin sayısı 7’ye yükseldi.

YALOVA

Yalova’nın Çınarcık ilçesinde metil alkolden yaptıkları içkiyi içen 2 arkadaş hayatını kaybetti. Yakınları ise iki arkadaşın uzun süredir kendileri için içki ürettiklerini belirtti. Olayla ilgili tahkikat sürüyor.

EMNİYET EKİPLERİNİN SAHTE İÇKİYE KARŞI ÜLKE GENELİNDE BAŞLATTIĞI OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı’nın yeni yıl öncesi sahte içkiye karşı ülke genelinde başlattığı “Zehir” adlı operasyonda şu ana kadar 54 bin 702 litre sahte ve kaçak içki ele geçirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı ekipleri, yeni yıl öncesi piyasa sahte içki sürmek isteyen suç gruplarına yönelik ülke genelinde başlatılan “Zehir” operasyonunu sürdürüyor. Operasyon kapsamında şu ana kadar 54 bin 702 litre sahte/kaçak alkollü içki, 10 bin 240 adet etiket, 102 adet sahte bandrol, 260 şişe alkol aroması ele geçirildi. Yakalama, arama ve gözaltı çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi