Sahte Banka Reklamıyla dolandırıcılık yapıldı

Sahte Banka Reklamıyla dolandırıcılık yapıldı
14:00 - Ekim 29 2019 Salı

Mersin’de bir kişi internette gördüğü sahte banka reklamına tıklayınca 2 bin 670 dolar ile 5 bin lira dolandırıldı. Polisin yaptığı takibin sonucunda phishing adı verilen yöntemi kullanarak vatandaşın banka hesabını ele geçirdiği belirlenen 5 kişi gözaltına alındı. Dolandırıcıların paraları çekme anları güvenlik kameraları tarafından görüntülendi. Dolandırıcılar, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Sahte Banka Reklamıyla 18 bin lira Dolandırıldı

Alınan bilgiye göre, Mersin’de yaşayan H.Ş., bankanın cep telefonuna göndermiş olduğu mesaj ile hesabındaki paradan 2 bin 760 dolar ile 5 bin lira ihtiyaç kredisi çekildiğini öğrendi. Durumu öğrenince hemen polise başvurdu. H.Ş polisteki ifadesinde, internette dolaşırken bankanın reklamını gördüğünü ve şifresiyle giriş yapmak istediğini söyledi. Gerekli bilgileri girdikten sonra sayfanın kapandığını ve sonra da hesabındaki 2 bin 760 dolar ile 5 bin lira ihtiyaç kredisi çekildiği öğrendiğini ifade etti.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan şikayeti değerlendirerek, H.Ş.’nin banka bilgilerinin phishing adı verilen yöntemle ele geçirildiğini ve hesabından 2 bin 760 dolar ile 5 bin lira kredi çekildiğini açıkladı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi