Sahada çevrimiçi kurs

Sahada çevrimiçi kurs
10:12 - Eylül 6 2020 Pazar

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından internet, bilgisayar gibi kısıtlı koşullara sahip mahallelerde yaşayan öğrenciler için internet, bilgisayar, tablet gibi teknolojik donanımlarla donatılan EBA Mobil Destek Aracı, öğrenciler okullar açılana kadar EBA ile eğitimlerine devam ediyor. yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınına. hizmete girdi.

Mobil Destek Aracı, kırsal mahalleleri dolaşarak bağda, bahçede çalışan ve ailelerine yardım eden öğrencilerin ayağa kalkarak öğrencilerin derslerini kaçırmamalarını sağlıyor. Mobil destek aracı sayesinde öğrenciler, ilçe merkezinde kurulan canlı yayın stüdyolarında öğretmenleri ile birebir konuşarak ders veriyor.

Proje ile ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Fahri Düşünekli, “Pandemi nedeniyle öğrencilerimize ne kadar uzaktan eğitim veriliyor olursa olsun, öğrencilerimize daha yakın olmak istedik ve biliyoruz ki Özellikle kırsal mahallelerde interneti ve bilgisayarı olmayan öğrencilerimiz Nuri Kapanoğlu Bey’in talimatı ile öğrencilerimize böyle bir hizmet yapmaya karar verdik.İlk çalışmamızı yaptık ve çok verimli geçti.Öğrencilerimiz oldukça şaşırdılar. aracı ve önlerinde öğretmenleri görünce eğitim ayağa kalktı ve canlı yayında ders almaları onları çok mutlu etti. Aksi takdirde bu mobil cihazları artırıp daha çok öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz ”dedi.

Öğrenciler, EBA Destek Aracı ile ders verilmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Mevlüt Bayraktar

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi