Sağlıksız baklavaya dikkat edin

Sağlıksız baklavaya dikkat edin
13:58 - Mayıs 31 2019 Cuma

Bu konuda Sivaslıları, Sivas Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Odası Başkanı Mehmet Akgül uyardı. Baklavaların uygun ortamlarda ve sağlıklı maddelerden yapıldığında emin olunan yerlerden alınmasını istedi.

Mehmet Akgül özellikle şerbetli tatlılarda kullanılan malzemenin kalitesinin ve miktarının tatlının fiyatında etkili olduğunu dile getirerek ucuz olarak satılan baklava ve tatlılar konusunda dikkatli olunması konusunda Sivas halkını uyardı. Akgül, merdiven altı ürünlerin kalitesiz malzemelerden ve hijyenik olmayan ortamlarda hazırlandığını ve fiyatlarının bu sebeple de çok ucuz olduğunu belirtti. Tatlı alırken bilinen yerlerden ve fiyat olarak da çok ucuz olmayan baklavaların tercih edilmesi konusunda uyarılarda bulunan Akgül insan sağlığını tehlikeye atacak ürünlerden kaçınılmasını istedi.

SAĞLIKSIZ BAKLAVAYA DİKKAT

Ramazan öncesi alınacak tatlılar hakkında açıklamalarda bulunan Mehmet Akgül, bugünün şartlarında bir kilo baklavanın 50 TL’nin altında olmasının mümkün olmadığını, bu fiyattan ucuz olan baklavanın kalitesiz olacağını ifade etti.

Ucuz üretim yapan merdiven altı yerlerden tatlı alınmaması gerektiği ifade eden Akgül, baklavanın insan sağlığı üzerinde çok ciddi zararlarının olabileceğini belirtti. Buna ek olarak fıstığın kilosunun 200 TL, cevizin kilosunu 50 TL, tereyağının kilosunun 40-50 TL olduğunu ve kilosu 15 TL’den baklavanın yapılmasının imkansız olduğunu ifade etti.

Mehmet Akgül, bayrama sağlıklı girilmesi adına alınacak olan tatlılara dikkat edilmesi konusunda bir kez daha uyarıda bulundu.