Sağlık Sektörü Yapay Zekadan Umutlu

Sağlık Sektörü Yapay Zekadan Umutlu
19:50 - Haziran 9 2019 Pazar

Örneğin, İnternet arama motoru olarak bildiğimiz ama büyük bir teknoloji devi olan Google, bilgisayarlı tomografide teşhis konulamayan kanser tanıları için Yapay Zekanın çok başarılı sonuçları olduğunu açıkladı.

Birleşik Krallığın ilaç devi Astra Zeneca ve Yapay Zeka için bilim insanlarına keşif yapma, verilere ulaşabilme ve kullanabilme altyapısını ve finansal desteğini sağlayan dünya çapındaki birkaç firmadan olan Benevolent Al geçtiğimiz günlerde aralarında yaptıkları protokol ile uzun süreli bir işbirliği ile kronik böbrek hastalığı ve idiyopatik pulmoner fibrozis hastalıklarına tedavi olacak yeni ilaçlar için yapay zekanın öğrenme ve öğrendiğini çok yönlü kullanabilme gücünden faydalanacaklarını deklare ettiler.

Sağlık Sektörü Yapay Zekadan Umutlu!

Sağlık sektöründe Yapay Zekaya duyulan ilgiyi araştıran Dijital Medya Takip ve Analiz Merkezi Deep Haber, medyada çıkan sağlık ve yapay zeka haberleri ile ilgili çarpıcı sonuçlara ulaştı.

Yapay zeka ve Sağlık sektörü bağlantılı 1 Ocak – 30 Nisan 2019 tarihleri arasında toplam bin 711 haberin olduğu verisini elde etti. Aylara göre incelendiğinde ise; Ocak ayında 340 olan haber sayısının, Mart ayında 667’ye çıktığını; ayrıca 1293 sitede yayınlanan haberlerin 19 bin 215 saat 25 dakika sitelerin ana sayfalarında yer aldığını, 29 sitede ise 347 saat 28 dakika manşette kaldığını tespit etti.

Diğer taraftan sağlık alanında yapay zekaya duyulan ilginin yoğunluğu   1.711 haberin okunma sayısı ise 90 milyon 328 bin 178 olarak ortaya konuldu.

 

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi