Sağlık çalışanları Sivas ‘ı karış karış gezip aşı yapıyor

Sağlık çalışanları Sivas ‘ı karış karış gezip aşı yapıyor
10:54 - Ağustos 21 2021 Cumartesi

Konya’dan sonra ülkenin yüz ölçümü bakımından en büyük 2. kenti olan Sivas’ta sağlık çalışanları aşılama faaliyetleri için köy köy gezmeye devam ediyorlar.

Dünyanın içinden geçtiği pandemi sürecinde hastalığa karşı şimdiye kadar bulunmuş en etkili yöntem olan aşılama faaliyetleri ülke genelinde tüm hızıyla devam ediyor. Bin 200’den fazla köy ve 250’den fazla mahalle ile oldukça dağınık ve geniş bir coğrafyaya sahip olan Sivas ilinde de karşılaşılan bazı zorluklara rağmen bu faaliyetler sağlık çalışanları tarafından yerine getiriliyor. Sivas merkeze uzaklığı yaklaşık 40 kilometre olan Gazi köyüne giden sağlıkçılar köy camisinin hoparlöründen çağrıda bulunarak aşı olmayan tüm köy sakinleri aşı olmaya davet etti.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan sağlık personelleri Sivas’ın çok geniş bir coğrafyada bulunması nedeniyle zaman zaman zorluklar yaşasalar da hedeflerinin tüm vatandaşları aşılamak olduğunu belirtti. Bu kapsamda vatandaşlara da seslenen sağlıkçılar, ellerinden gelen tüm gayretleri gösterseler de vatandaşların desteği ve anlayışı olmadan bu süreci atlatamayacaklarını ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi