Sağlık çalışanları, Marmaray, Başkentray ve İZBAN’dan yıl sonuna kadar ücretsiz yararlanacak.

Sağlık çalışanları, Marmaray, Başkentray ve İZBAN’dan yıl sonuna kadar ücretsiz yararlanacak.
15:00 - Ağustos 29 2020 Cumartesi

Bakanlıktan yapılan açıklamada, koronavirüs salgını başladıktan sonra 22 Mart’tan bu yana sağlık meslek mensuplarına ücretsiz olarak verilen Marmaray, Başkentray ve İZBAN’dan 1 milyon 278 bin sağlık çalışanının ücretsiz faydalandığı bildirildi.

Bakanlık açıklamasında, Türkiye’de bir corona virüs salgınının tüm dünyaya etkilerini kontrol altında tutmasına rağmen şu anda günlük yolculuklarında vaka sayısının 400 olduğunu hatırlatarak, sağlık çalışanlarının vaka sayısının azaltılması ve mücadelede büyük çabalar olduğunu vurguladı. hastaları iyileştirmek için.

“Sağlık uzmanlarımızın çabalarının, çabalarının ve bağlılığının hiçbir şeyin ölçülemeyecek kadar önemli olduğunun farkındayız.”

“TCDD Taşımacılık A.Ş. tarafından işletilen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Marmaray ve Başkentray ile TCDD’nin ortağı olduğu İZBAN’ın ücretsiz kullanımına ilişkin kararın 31 Ağustos 2020 tarihine kadar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “yayınlanan kararla 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzatıldı. ”

Söz konusu açıklamada, sağlık çalışanlarının İstanbul’da Marmaray, Ankara’da Başkentray ve İzmir’de İZBAN’dan 22 Mart 2020 tarihinden itibaren ücretsiz faydalandıkları ve bu tarihten 28 Ağustos’a kadar olan 5 aylık dönemde sağlık çalışanlarının ücretsiz faydalandığı hatırlatıldı. toplam 1 milyon 278 bin sağlık çalışanı Marmaray, Başkentray ve İZBAN’ı ücretsiz kullandığı paylaşıldı.

Mevlüt Hasgül

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi